Facilitati pentru tinerii din mediul rural care isi construiesc case

Facilitati pentru tinerii din mediul rural care isi construiesc case

0 118

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu a avizat propunerea legislativa de modificare a Legii 18/1991, prin care se doreste eliminarea taxei pentru scoaterea din circuitul agricol si silvic a terenurilor din extravilanul localitatilor destinate constructiei de locuinte, se arata intr-un comunicat al ministerului.


Propunerea legislativa, initiata de sase parlamentari din Camera Deputatilor, vizeaza exceptarea de la plata acestei taxe a persoanelor de pana in 35 de ani care vor sa-si construiasca o locuinta in mediul rural. Potrivit propunerii facute de MAPDR, varsta persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta modificare ar trebui sa fie extinsa pana la 40 de ani.


„Cred ca trebuie sa oferim o sansa persoanelor active din mediul rural. Am propus ca varsta beneficiarilor sa creasca pana la 40 de ani pentru a armoniza si corela acest ajutor cu cel pe care l-am prevazut in Programul National de Dezvoltare Rurala care prevede acordarea unui sprijin pentru instalarea in mediul rural a persoanelor de pana in 40 de ani”, a precizat ministrul Dan Motreanu.?


Legea nr.18/1991 prevede ca scoaterea terenurilor din circuitul agricol si silvic se face contra unei taxe. De foarte multe ori, aceasta taxa este de cateva ori mai mare decat pretul terenului, fapt ce conduce ori la descurajarea extinderii suprafetelor din intravilan, ori la fals in declaratii si evaziune fiscala. ???


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.