Faceti cadouri prin freecycling

Faceti cadouri prin freecycling

0 154

Pe 1 mai 2003, Deron Beal a trimis un prim mail celor 30 – 40 prieteni si organizatii non-profit din Tucson, Arizona prin care anunta aparitia retelei The Freecycle Network. La acea vreme, Beal lucra in cadrul unei firme care oferea servicii de reciclare companiilor din centrul orasului.
In calitate de manager al unei echipe mici, Beal a observat ca in hala lor de reciclare apareau multe bunuri care pareau sa fie in stare buna de functionare si care ar mai fi putut fi folosite in continuare. Asadar, Beal si echipa sa au hotarat sa bata la usa organizatiilor non-profit din orasul lor pentru a intreba daca nu cumva cunosc oameni care ar vrea nevoie de bunurile pe care ei trebuiau sa le recicleze. Pentru a facilita comunicarea dintre cel are arunca bunul si cel care ar fi avut nevoie de el, Deron Beal a creat prima adresa de e-mail Freecycle, astfel incat, toata lumea din Tucson putea oferi si primi.
Asa a aparut conceptul Freecycle care acum s-a raspandit in peste 85 de tari, care au imbratisat moto-ul organizatiei: „cu fiecare cadou, schimbam lumea”.
Prin oferirea diferitelor cadouri fara a astepta nimic in schimb, se pastreaza sentimentul de generozitate, se consolideaza legaturile sociale ale unei comunitati si se promoveaza ecologia si reciclarea.
Oameni din toate colturile lumii s-au reunit pentru a transforma gunoiul intr-o comoara, principalul scop fiind reducerea cantitatii de deseuri, economisirea resurselor si evitarea supraincarcarii gropilor de gunoi.
Daca doriti sa va inscrieti intr-un atfel de grup sau daca doriti sa infiintati in comunitatea voastra propria retea de freecycling, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site-ul www.freecycle.org

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.