Fabrica Mitsubishi in Romania

Fabrica Mitsubishi in Romania

0 83

Japonezii de la Mitsubishi Motors sunt interesati sa construiasca in Romania o uzina de componente auto. Osamu Masuko, presedintele Mitsubishi Motors, a declarat  ca producatorul nu intentioneaza sa construiasca o fabrica de automobile noua in Romania sau in alta tara europeana, singura fabrica unde se construiesc masini in Europa fiind fabrica NedCar din localitatea Born, Olanda.
            Oficialul a vizitat Romania pentru evenimentul care marca implinirea a cinci ani de activitate a importatorului Mitsubishi in Romania, M Car Trading. Masuko s-a intalnit cu premierul Tariceanu, care a invitat producatorul japonez sa analizeze, la randul sau, posibilitatea de a deschide o unitate de productie in Romania.
            Mitsubishi a vandut, prin importatorul M Car Trading din grupul Tiriac Auto, 3.646 automobile in Romania, anul trecut. cele mai vandute modele au fost noul Outlander, cu peste 1.000 de unitati si Colt, cu aproape 750. Mitsubishi a vandut anul trecut peste 142.000 de masini in 28 de tari europene, in crestere cu 6% fata de 2006. Niponii aveau o cota de 0,9% in Europa si 1% in Romania.
COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.