Expozitii de marca la Muzeului de Etnografie

Expozitii de marca la Muzeului de Etnografie

0 54

Muzeul de Etnografie din orasul nostru are onoarea de a gazdui pana la sfarsitul acestui an o serie de manifestari care sa arata brasovenilor imagine si valori ale Brasovului de altadata. Prima editie dintr-o serie mai mare de manifestari are loc zilele acestea. Prin acestea institutia isi propune sa readuca in atentia brasovenilor minunatul, interesantul si uneori enigmaticul Schei.
Mai mult, la expozitie vor fi prezentate si personalitati care prin origine sau preocupari si-au legat numele de acest cartier brasovean.
„Ideea de a arata o alta fateta a acestui cartier, odata o comunitate rurala romaneasca, profund traditionala si evolutia ei de integrare in lumea urbana, prin comportament, cultura si educatie, este ilustrata, in aceasta prima expozitie, de doua nume descoperite si actualizate cu ajutorul albumului de familie. Ele sunt legate de numele profesorului sagunist de limba latina si greaca, Nicolae Pestrea, nascut in Schei, si a doctorului Theodor Sbarcea, care cu devotament si dragoste de oameni, in perioada interbelica, a fost medicul scheienilor“, a spus conform presein brasovene, la vernisajul expozitiei, Ligia Fulga, directorul Muzeului de Etnografie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.