Explozie la combinatul chimic din Victoria

Explozie la combinatul chimic din Victoria

0 67

Tragedie ieri, la Victoria. In urma unei explozii care a avut loc dimineata la crematoriul din incinta combinatului chimic din localitate, doi oameni au murit. Deflagratia produsa pe platforma fostului combinat chimic Viromet Victoria a produs un crater cu diametrul de 50 de metri si o adancime de doi metri, iar cladirea in care s-a produs explozia a fost rasa de pe fata pamantului. Deflagratia nu a fost urmata de un incendiu, insa a fost extrem de puternica, copacii de pe o raza de 200 de metri fiind arsi de suflul exploziei.
Imediat dupa deflagratie, la fata locului au sosit specialisti de la ISU Brasov, reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, procurori criminalisti si politisti, care au incercat sa afle cauzele exacte ale producerii deflagratiei si daca cei doi muncitori care se aflau la crematoriu au respectat masurile de protectie. Din primele cercetari s-a ajuns la ipoteza conform careie explozia s-a produs din cauza unei cantitati prea mari de deseuri pirotehnice introduse in crematoriu.
Venit la fata locului, prefectul judetului Adriana Dontu a declarat: „Am venit la Victoria pentru a ma asigura ca s-au luat masuri pentru ca zona sa fie protejata. Am fost asigurata ca oamenii sunt in siguranta si ca nu se va mai produce nici o alta explozie”.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.