Experiment Ponta: copiii merg la gradi cu Politia Rutiera

Experiment Ponta: copiii merg la gradi cu Politia Rutiera

0 102
Nu mai facem experimente, nu mai cheltuim bani aiurea. Principii sanatoase, pe care Ponta s-a laudat ca le va aplica in guvernarea careia i s-a dat deja un al doilea impuls. Nici n-ar fi fost greu. Oricat de prost ai guverna, tot reusesti sa faci diferenta fata de dezmatul financiar patronat de portocalii, care au lasat impresia ca au furat tot ce se putea in tarisoara draga.
La capitolul risipit banet, Ponta nu risca mare lucru. Banii sunt pe sponci, iar bugetul s-a incropit cu greu. Nu-nseamna, desigur, cu aparatul ministerial supraponderal condus de Victoras se va dovedi si chivernisit cu banul public; cert este doar ca va avea nevoie de ceva mai multa dibacie decat sa vare mana pana la cot in pusculita ca sa arunce in dreapta si stanga cu teancuri de bancnote.
Sigur este, insa, ca experimentele atat de blamate sub guvernarea oranjilor nu au incepat in regimul Ponta.
Varful de lance al permutarilor este chiar premierul, care se pune de-a curmezisul in drumul elevilor de clasa zero catre scoala. Desi ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat raspicat ca anul acesta nu se schimba nimic si micutii vor face pregatitoarea tot la scoala, Ponta o tine langa cu revenirea la gradinita. Asta in ciuda faptului ca statul a cheltuit deja o avere pe proiectul clasei zero la scoala si cheltuielile viitoare sunt setate pe aceeasi schema. Victor Ponta nu rateaza nicio conferinta ca sa ameninte ca nu e de acord cu clasa zero.
Lucreaza la un proiect care ii va consulta pe parinti despre cum e mai bine. O fi bine, dar pana atunci genitorii vor sa stie unde-si inscriu odraslele, trase de-o mana de Pricopie spre scoala si de alta de Ponta catre gradinita.
Macar experimentarile – bune, proaste – se faceau pana acum in oarece coerenta. Cu ministrul Educatiei tragand hais si el insusi luand-o cea, Ponta sparge borcanele in laboratorul de incercari si teste al Guvernului.
Nu stiu daca-i mai bine ca clasa zero sa fie la gradi sau scoala. Dar nici Ponta nu stie. Ce stie sigur este ca vrea sa schimbe ceva, ca sa nu continue pe modelul Funeriu. Ca sa poata sa repete la nesfarsit placa ruginita cu uselistii care au venit sa indrepte ce au facut pedelistii.
Tot ce a reusit sa indrepte in cazul asta este indicatorul din drumul copiilor spre clasa zero. Daca nu va reusi sa-si convinga propriul ministru, se va adresa cu siguranta comisiei de circulatie. Presimt ca micutii vor fi dusi la gradinita cu agentii de la Rutiera.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.