Excursie pentru persoanele in varsta

Excursie pentru persoanele in varsta

0 125

Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice organizeaza o excursie pentru pensionari la Manastirea Bucium, la Schitul Sinca Veche si la Templul Sinca Veche. Excursia se va desfasura duminica, 2 decembrie 2007, iar cei interesati trebuie sa se prezinte la sediul din str. Republicii nr. 50 pentru inscriere.


Plecarea este programata la ora 7.00 de la Restaurantul Rapid din B-dul Victoriei. Excursia organizata dureaza o zi, iar locurile sint limitate.


?


Manastirea Bucium


Asezat in sud-estul Fagarasului, satul Bucium este situat la est de Dejani, intre comunele Harseni si Sinca Veche. Manastirea Bucium a fost reinfiintata in 1990, pe ruinele vechiului locas, atestat documentar in 1737 si ars din ordinul aceluiasi general Bukov, trimis de imparateasa Maria Teresa sa inabuse manifestarile crestinilor ortodocsi din Tara Fagarasului.


Aici se poate vizita muzeul de arta populara, unul dintre putinele muzee particulare de aceasta factura din tara.


?


Templul de la Sinca Veche


Cunoscut ca Templul Ursitelor, se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat Templul Alb din Insula Serpilor. Se gaseste langa comuna Sinca Veche, sub dealul Plesu. Este compus din incaperi de cult si altare cu sculpturi ciudate, intre care Steaua lui David, semnele Yin si Yang. Turnul interior, pe unde intra lumina zilei, este inalt de 10 metri si seamana cu o turla fara acoperis. Localnicii spun ca pe acolo coboara energiile si ca dedesubt, in pamant, ar exista un tunel de comunicare pana la Cetatea Rasnovului. Sapat in roca formata din nisip de cuart si siliciu, se crede ca templul are puteri paranormale, care de-a lungul mileniilor, ar fi fost utilizate in previziuni si comunicari cu alte lumi. Istoricii spun ca templul este unic in lume, insa locul este controversat, iar opiniile sunt diverse. A fost folosit ca loc de refugiu si rugaciune de catre calugarii ardeleni haituiti de Maria Tereza in anii 1700, pentru a trece la catolicism.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.