Evenimentele culturale ale saptamanii

Evenimentele culturale ale saptamanii

0 56

Paleta evenimentelor culturale este si in aceasta saptamana foarte bogata. Meteorologii anunta ploi si vreme mohorata, astfel ca va prezentam in continuare cateva posibilitati de petrecere a timpului liber pe care vi le ofera principalele institutii de cultura din Brasov. Puteti alege sa mergeti la teatru, la opera, la concerte simfonice sau la film

Cvartetul GAUDEAMUS si Ion Caramitru
Miercuri, 16 aprilie 2008, incepand cu ora 20.00, la Sala Primariei Brasov sunteti invitati la concertul sustinut de Cvartetul GAUDEAMUS. Recitator actorul Ion Caramitru. In program: F.J. Haydn-„Ultimele sapte cuvinte ale lui Iisus pe cruce”.

Spectacole de teatru
Trei spectacole de teatru va ofera Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov in aceasta saptamana. Miercuri, 16 aprilie, de la orele 19.00, la Sala Studio sunteti invitati la piesa de teatru „Sectorul S”. Regia: Emanuel Parvu. Scenografia: Bogdan Spataru. Cu: Bianca Zurovski, Carmen Moruz, Mirela Bors, Relu Siriteanu.
„Butoiul cu pulbere” de Dejan Dukovski este spectacolul pregatit de teatrul brasovean pentru ziua de joi, 17 aprilie. Incepand cu orele 19.00, la Sala Mare, va asteapta un spectacol cu o distributie de exceptie: Mircea Andreescu, Mihai Bica, Vlad Jipa, Marius Cordos, Marius Cisar, Relu Siriteanu, Dan Sandulescu, Gabriel Costea Demis Muraru, Iulia Popescu, Mirela Bors, Constanta Comanoiu, Maria Garbovan. Pretul biletelor: 11 lei. Pret redus pentru pensionari, elevi, studenti: 7 lei.
Vineri, 18 aprilie, incepand cu orele 19.00, la Sala Mare se va juca piesa de teatru „Cu usile inchise” de Jean Paul Sartre, cu Mihai Bica, Bianca Zurovski, Maria Garbovan. Pretul biletelor: 11 lei; Pret redus pentru pensionari, elevi, studenti: 7 lei.

La opera in familie
Opera Brasov nu ii uita pe cei mici si, ca in fiecare saptamana, a pregatit un spectacol dedicat lor. Astfel, copiii, instotiti de parinti si bunici, nu trebuie sa lipseasca miercuri, 16 aprilie, din Sala Operei, de la spectacolul „Degetica”, realizat de solistii si ansamblul de balet al Operei Brasov, in regia Nerminei Damian. Spectacolul va incepe de la orele 11.00.

Film francez
Biblioteca Judeteana „George Baritiu” va invita la film. Joi, 17 aprilie 2008, de la ora 18.00 in mansarda Casei Baiulescu va fi prezentat filmul „Dezacord perfect”. Regia: Antoine De Caunes. Cu: Jean Rochefort, Isabelle Nanty, Charlotte Rampling.
De asemenea, Mediateca Francofona isi intampina vizitatorii si cu o Expozitie de carte FRANCOIS RABELAIS (1494-1553), organizata cu ocazia implinirii a 455 de ani de la moartea scriitorului si umanistului francez

Concert simfonic
Pentru iubitorii muzicii simfonice, Filarmonica brasov a pregatit in aceasta saptamana un concert simfonic sustinut de MIHAELA URSULEASA – pian, sub bagheta dirijorului MISHA KATZ. Concertul va avea loc la Complexul Militar Brasov, joi, 17 aprilie, de la ora 19.00. In program: Concertul nr.1 pentru pian si orchestra in Mi b major, Bartok – Concert pentru orchestra, Bach – P.Rivilis – Chaccone.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.