Eveniment la cetatea Rasnov

Eveniment la cetatea Rasnov

0 152

Ieri a fost inaugurat in cetatea Rasnov al Treilea Centru de Informare pentru Patrimoniu UNESCO din Romania.
La eveniment a fost prezent si ciudatul ministru al Culturii – nu prin eruditie, ci prin anumite interventii, actiuni sau decizii, cum ar fi si povestea din jurul Castelului Bran, pigmentata cu pistrui de slugarnicie gratuita – Theodor Paleologu, si a reprezentantilor UNESCO.
Acest centrul este amplasat chiar in incinta cetatii si ofera gratuit informatii vizitatorilor. In incinta centrului, turistilor le sunt puse la dispoziþie harti cu obiectivele turistice din Transilvania, pliante care promoveaza festivalurile locale si un panou de informare electronic, care are o baza de date cu 400 de fotografii si harti.
Dupa Sibiu si Sighisoara, iata ca si cetatea Rasnovului este beneficiara unui centru de informare pentru patrimoniul cultural, aflat sub egida UNESCO.
Mai trebuie spus ca anul acesta in cetate se vor desfasura mai multe festivaluri, printre care Sarbatoarea Rozelor, pe 6 iunie – de fapt, in germana, Rasnovul se numeste Rosenau, adica Lunca Trandafirilor – apoi Curtea Comedianþilor, la mijlocul lunii iulie, Zilele Rasnovului, festivalul de film „Nemuritorii“, la inceputul lunii august, si Festivalul International Medieval Academic „În numele trandafirului”, la inceputul lunii septembrie.
Din fericire pentru rasnoveni, acestia au un primar intelept si care tine atat la oras, cat si la patrimoniul cultural-istoric al localitatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.