Eveniment Ford la Craiova

Eveniment Ford la Craiova

0 90

Ford va putea produce la Craiova circa 250.000 de autoturisme anual, peste 18 luni, dupa ce, joi, a fost semnat un acord de garantare de catre Guvernul Romaniei a unui imprumut de 400 de milioane euro, contractat de Ford de la Banca Europeana de Investitii, ceea ce va impulsiona PIB-ul Romaniei si exporturile, a declarat, joi, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
„Am fost implicat in acest proiect de la inceput si sper ca o sa ajung sa vad si finalul sau, peste 18 luni, atunci cand Ford va produse 250.000 de masini anual la Craiova. Este un proiect vital pentru economia Romaniei, cu influenta majora asupra PIB-ului si exporturilor”, a spus Vladescu.
Ministrul a multumit in special presedintelui Ford Europe, John Fleming „fara de care acest proiect nu ar fi putut deveni realitate”, si a asigurat reprezentantii Ford de intreg sprijinul Guvernului Romaniei si al autoritatilor din Romania.
In afara acordului semnat de Romania si BEI pentru imprumutul de 400 milioane de euro, vicepresedintele Ford Europe, Wolfgang Schneider, si secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi, au semnat si contractul de garantie din partea Romaniei pentru 80% din imprumutul acordat de BEI catre Ford.
Imprumutul va cofinanta proiectul de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon si productia ulterioara de vehicule la uzina Ford din Craiova.
Ford Romania prevede sa utilizeze fondurile BEI pentru proiectul sau de peste un miliard de euro de la uzina din Craiova, care face parte dintr-o intreprindere comuna europeana in scopul dezvoltarii unor motoare si masini cu emisii reduse de CO2.
BEI acorda un imprumut in suma totala de 600 milioane de euro pentru Ford Europa, in vederea proiectului de dezvoltare, din care 200 milioane euro sunt pentru Ford Werke GmbH in Germania si 400 milioane euro pentru Ford Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.