Evaluare Nationala a elevilor de clasa a IV-a

Evaluare Nationala a elevilor de clasa a IV-a

0 179

In perioada 9-11 mai 2007, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului organizeaza Evaluarea Nationala la finalul clasei a IV-a, la care participa un esantion de 4.000 de elevi, din 129 de scoli din toate judetele.


Elevii vor sustine teste la doua din urmatoarele discipline: limba materna (limba si literatura romana sau limba si literatura maghiara), matematica si stiinte ale naturii, se arata intr-un comunicat al MEdCT.


?


Desfasurarea examenelor


Fiecare elev va sustine testul la doua discipline diferite, combinatiile fiind aleatorii. Un test are durata de 50 de minute, iar intre cele doua teste, elevii au o pauza de 10 minute. Pentru Evaluarea Nationala 2007, Ministerul Educatiei a elaborat sase tipuri de brosuri, numerotate de la 1 la 6. In timpul testarii, fiecare invatator de la clasele cuprinse in esantion va completa un chestionar, care reprezinta un instrument necesar obtinerii informatiilor despre resurse umane si resurse materiale capabile sa influenteze performanta scolara.


“Evaluarea Nationala masoara cunostinte, capacitati si deprinderi de baza ale elevilor de clasa a IV-a, la cele trei discipline. Pe baza rezultatelor, expertii MECT vor realiza o diagnoza a performantelor copiilor aflati la finalul invatamantului primar, la momentul 2007, pentru identificarea punctelor tari si a punctelor slabe ale curricumului implementat in cazul celor trei discipline. Totodata, Evaluarea Nationala nu este un instrument de evaluare institutionala, iar rezultatele elevilor nu trebuie sa fie folosite pentru ierarhizarea scolilor. Raportul tehnic al evaluarii va urmari obtinerea unor estimari corecte si eficiente a cunostintelor elevilor de-a lungul timpului prin comparatii cu rezultatele obtinute la evaluarile nationale anterioare” se arata in aceslasi comunicat.


Evaluarea nationala la finalul clasei a IV-a a mai fost realizata si in anii 1995, 1998, 2000 si 2005.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.