Evacuare amanata pentru Muzeul de Etnografie

Evacuare amanata pentru Muzeul de Etnografie

0 92
Cladirile pierdute in instanta de Muzeul de Etnografie nu au fost executate silit. In lipsa reprezentantilor firmei care a castigat dreptul de proprietate asupra imobilelor,  executorul judecatoresc va reprograma evacuarea. In spatiile aflate in litigiu intre  muzeu si compania specializata in comert sunt depozitate piese de patrimoniu si mobilier din secolul al 17-lea.
Evacuarea si executarea silita a spatiilor de pe strada Lunga nr. 9 era programata pentru miercuri dimineata la ora 10. Dupa o jumatate de ora in care toti angajatii Muzeului de Etnografie au asteptat inutil sosirea executorului judecatoresc, reprezentantul Consiliului Judetean si directorul muzeului au hotarat sa plece. Conducerea muzeului sustine in continuare ca spatiile revendicate si castigate in instanta de firma privata nu sunt cele pe care le folosesc ei. Ligia Fulga – directorul Muzeului de Etnografie, dezvaluie ca in cladiri sunt depozitate obiecte de mobilier muzeal care dateaza din secolul al 17-lea. Consiliul Judetean va avea probleme serioase si in ceea ce priveste spatiile in care functioneaza Muzeul de Arta si cel de Etnografie. Ambele au fost retrocedate Bisericii Evanghelice, care cere acum chirii. Mihai Pascu, vicepresedinte CJ Brasov , spune chiar ca reprezentantii bisericii fac presiuni foarte mari sa incheie contracte de chirie cu forul judetean.
Evacuarea spatiilor de pe strada Lunga va fi reprogramata de executorul judecatoresc care trebuie sa puna in aplicare o hotarare definitiva si executorie a Curtii de Apel Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.