Eurovision 2012 – departe de asteptari pentru romani!

Eurovision 2012 – departe de asteptari pentru romani!

0 85
Reprezentanta Suediei, Loreen, a câÅŸtigat Eurovision 2012, desfăşurat sâmbătă seara pe scena Crystal Hall din Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Euphoria", iar trupa Mandinga, care a reprezentat România în finala concursului, s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia "Zaleilah".
CântăreaÅ£a din Suedia a câÅŸtigat finala Eurovision cu 372 de puncte, în timp ce artiÅŸtii români au adunat 71 de puncte, care i-au clasat pe locul al 12-lea, de la Moldova care a acordat 12 puncte, Spania – zece puncte, Grecia ÅŸi Italia – câte ÅŸapte puncte, Azerbaidjan ÅŸi Israel – câte ÅŸase puncte, Irlanda – cinci puncte, Turcia ÅŸi Portugalia – câte patru puncte, Belgia ÅŸi Cipru – câte trei puncte, FranÅ£a – două puncte, Danemarca ÅŸi Rusia – câte un punct.
Locul al doilea a fost ocupat de Rusia cu 259 de puncte, iar locul al treilea de Serbia cu 214 puncte. În finala Eurovision au concurat artiÅŸti din 26 de ţări, respectiv Engelbert Humperdinck din Marea Britanie, Compact Disco din Ungaria, Rona Nishliu din Albania, Donny Montell din Lituania, Maya Sar din Bosnia ÅŸi HerÅ£egovina, Buranovskiye Babushki din Rusia, Greta Salome & Jonsi din Islanda, Ivi Adamou din Cipru, Anggun din FranÅ£a, Nina Zilli din Italia, Ott Lepland din Estonia, Tooji din Norvegia, Sabina Babayeva din Azerbaidjan, Mandinga din România, Soluna Samay din Danemarca, Eleftheria Eleftheriou din Grecia, Loreen din Suedia, Can Bonomo din Turcia, Pastora Soler – Spania, Roman Lob din Germania, Kurt Calleja din Malta, Kaliopi din Macedonia, Jedward din Irlanda, Zeljko Joksimovic din Serbia, Gaitana din Ucraina ÅŸi Pasha Parfeny din Moldova.  
Aşteptări mai mari si multe regrete!
ReprezentanÅ£i ai delegaÅ£iei României la Eurovision 2012 au declarat, pentru AGERPRES, că locul obÅ£inut de Å£ara noastră în finala concursului nu reprezintă "un dezastru, Å£inând cont că Mandinga a lăsat în urmă artiÅŸti ca Engelbert Humperdinck, reprezentantul Marii Britanii" ÅŸi că surpriza a fost faptul că Bulgaria ÅŸi Ungaria nu au acordat niciun punct artiÅŸtilor români. Membrii trupei Mandinga se declară dezamăgiÅ£i că nu au reuÅŸit să obÅ£ină un loc mai bun în finala concursului Eurovision. ''Ne pare rău că nu am reuÅŸit să aducem un loc mai bun pentru Å£ara noastră, dar Dumnezeu ne este martor că am muncit enorm ÅŸi ne-am dedicat integral acestui concurs, alături de echipa TVR. Noi am oferit tot ceea ce am avut mai bun pe scenă. Am fost felicitaÅ£i de ceilalÅ£i concurenÅ£i, de jurnaliÅŸti ÅŸi chiar de oameni care ne-au oprit la câÅ£iva paÅŸi pe care i-am făcut de la autocar la hotel, după finală. Suntem recunoscători tuturor celor care au susÅ£inut Mandinga, românilor care ne-au fost alături ÅŸi sperăm să se simtă mândri că anul acesta România a avut un loc mai bun decât multe ţări considerate ÅŸi ele favorite ÅŸi cu bugete impresionante investite în promovare pentru Eurovision", a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, pentru AGERPRES. Membrii formaÅ£iei Mandinga spun că nu au de făcut reproÅŸuri ÅŸi că respectă votul din finală, deÅŸi aveau aÅŸteptări mai mari. La rândul său, compozitorul piesei "Zaleilah", Costi Ioniţă, a afirmat că artiÅŸtii români au fost perfecÅ£i pe scenă ÅŸi consideră că reprezentanta Suediei merita să câÅŸtige. "Sunt mândru că sunt român după finala Eurovision ÅŸi sunt foarte mulÅ£umit de prestaÅ£ia trupei Mandinga. Au fost perfecÅ£i pe scenă. Restul nu a mai depins de noi. Suedia a avut o piesă foarte bună ÅŸi merita să câÅŸtige. Cred, însă, că ÅŸi România merita un loc mai bun, mai ales că 'Zaleilah' este hitul Eurovision, rulează la posturile de radio din aproape toată Europa, jurnaliÅŸtii au urmărit mereu trupa, iar fanii au devenit din ce în ce mai mulÅ£i. Îmi pare rău că nu-mi voi mai vopsi maÅŸina în culorile tricolorului, aÅŸa cum am promis că voi face dacă ne vom clasa între primii zece", a spus Costi Ioniţă.
 
Cea de-a 58-a ediÅ£ie a Concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.