Europenii energeticieni au umplut Casa Casatoriilor

Europenii energeticieni au umplut Casa Casatoriilor

0 121

25 de primari ai unor orase europene vor fi prezenti in aceste zile la Brasov la cea de-a 12-a editie a Conferintei Anuale a Energie-Cit?scare va avea loc, in premiera, in orasul de la poalele Tampei


Sunt invitati sa participe peste 250 de reprezentanti din 26 de tari europene.


Joi va avea loc deschiderea lucrarilor, eveniment la care si-au anuntat participarea comisarul european pentru energie, Pedro Ballesteros, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot. Pe lista invitatilor figureaza si ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.


?


Conferinta este organizata in colaborare cu Primaria municipiului Brasov si cu Agentia Locala de Management al Energiei si Protectia Mediului – ABMEE.


Muncipalitatea va suporta costurile legate de hrana participantilor, care se ridica la aproximativ 55 de euro de peroana pentru cele trei zile cat se desfasoara evenimentul. De asemenea, tot administratia locala va pune la dispozitia locala mijloacele de transport, cu care participantii vor vizita „imprejurimile Brasovului”: Sighisoara (judetul Mures) si Castelul Peles (judetul Prahova). Totodata, doua obictive din municipiu, muribunda Centrala Electrica de Termoficare Brasov si Colegiul National de Informatica, unde unul dintre corpurile de cladire ale liceului a fost echipat cu o instalatie performanta de iluminat, vor vi vizitate de participantii la conferinta.


?


Ceremonia de deschidere a evenimentului s-a desfasurat ieri, incepand cu orele 18.00 la Primaria Brasov, in sala Casei Casatoriilor, unde au fost prezentate filme de scurt metraj despre istoria Brasovului. Cuvantul de bun venit si l-au rezervat primarul Brasovului, George Scripcaru, care este si presedinte al Orase Energie Romania si candidat la functi de vicepresedinte al Energie-Cit?s, Ioan-Silviu Lefter, presedintel al ARCE (Agentia Romana pentru Conservarea Energiei). Eckart Wuryner, primarul orasului danez Heidelberg, presedintele Energie-Cit?s a ajuns in Romania abia la miezul noptii.


?M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.