Europarlamentarul brașovean Răzvan Popa, pe fază în plenul de la Strasbourg....

Europarlamentarul brașovean Răzvan Popa, pe fază în plenul de la Strasbourg. Felicitări!

0 124

Profitand de prezentza premierul olandez in Plenul Parlamentului european, brasoveanul Razvan Popa  i-a adresat adresat d.lui Mark Rutte o solicitare directă, de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. România merită Schengen, ar fi fost atentionarea  directa a accestuia in perspectiva proiectului european de extindere al UE.

Iata cum arată mesajul  brasoveanului:
„ Am ascultat cu atenție discursul dumneavoastră, mai ales partea legată de solidaritate, iar în spiritul a ceea ce ați spus vă cer, domnule prim-ministru, să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Fac acest apel deoarece pentru cetățenii români este de neînțeles opoziția Olandei față de intrarea României în spațiul Schengen. Există în țara mea un curent de opinie potrivit căruia Olanda se opune aderării României la zona Schengen pentru ca portul Constanța să nu devină un concurent direct al portului Rotterdam.

România a îndeplinit absolut toate condițiile de aderare, și nu o spun eu, o spune Comisia Europeană, o constată și Parlamentul European. Iar dacă ar fi fost alte probleme legate de aderarea la Schengen cu siguranță s-ar fi opus și alte state în afara Olandei. În concluzie, domnule prim-ministru, vă cer să sprijiniți intrarea României și Bulgariei în  spațiul Schengen!”
In raspunsul Premierului olandez, acesta a omis să facă referire la portul Constanța și la interesele economice ale Olandei…

Am dori să publicăm mai des astfel de intervenții (aceasta este mare succes) ale aleșilor brașoveni indiferent de structura reprezentativa in care își exercită mandatul incredințat de cetățeni.
Ne-am săturat cu atâtea știri care mai de care mai negative care nu aduc nimic bun comunității. Sunt atatea probleme de care nu se ocupă nimeni dar se strâng semnături sub sloganul „fără penali în politică”. Foarte bine, trebuie curățată clasa politică, dar alături ar trebui să fie și un cort în care să fie mobilizați brașovenii pentru a obliga administrația județeană să iasă din blocjul în care a bagat AEROPORTUL, sau alte proiecte vitale pentru Brașov. Vom reveni.

R. D. Dumitru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.