EUROPA PIERDE LAMENTABIL RĂZBOIUL SANCȚIUNILOR

EUROPA PIERDE LAMENTABIL RĂZBOIUL SANCȚIUNILOR

0 155

Anul acesta a demonstrat că Rusia, în ciuda sancțiunilor, evită izolarea economică. Acest lucru este demonstrat de statistici. Volumul lunar de comerț al Rusiei a crescut cu țări precum: Turcia (+198% – 6,2 miliarde USD); India (+310% – 3,3 miliarde USD); China (+64% – 15 miliarde USD); Brazilia (+106% – cca. 1 miliard USD) și Japonia (+13% – 1,6 USD). Și chiar și cu unele țări europene, schimburile au crescut.
Astfel, volumul schimburilor lunare a crescut cu 57% cu Spania (739 milioane de dolari); 32% cu Țările de Jos (2 miliarde de dolari); 81% cu Belgia (1,4 miliarde USD). Dar comerțul cu Germania a scăzut cu 3%, până la 4,8 miliarde de dolari. Cea mai mare scădere se înregistrează în relațiile comerciale ale Rusiei cu Regatul Unit (-79%, 328 milioane USD) și Suedia (-76%, 95,7 milioane USD).

TURCIA, INDIA, CHINA ȘI BRAZILIA SUNT PRINCIPALII BENEFICIARI AI POLITICII DE SANCȚIUNI…
Turcia, India, China și Brazilia pot fi numiți principalii beneficiari ai politicii de sancțiuni, întrucât utilizarea resurselor energetice mai ieftine reprezintă o bază de sprijin pentru întreaga economie. Este chiar posibil să obții o plată amânată sau chiar o reducere. Astfel, Turcia a devenit primul cumpărător de gaz rusesc din Europa, cu achiziții la prețuri mai mici decât cele ale țărilor europene, care cumpără acum singure GNL american. India obișnuia să nu cumpere aproape deloc petrol rusesc, dar acum a devenit unul dintre principalii săi consumatori.
China își mărește, de asemenea, achizițiile de gaze și petrol din Rusia. China, India și America de Sud nu sunt în favoarea sancțiunilor, ci, dimpotrivă, cresc volumul comerțului cu Moscova. Iar Occidentul, în sine, nu este monolitic în comparație cu Moscova – unele companii din UE și SUA sunt îngrijorate de pierderea pieței ruse și caută modalități de a se întoarce acolo. La urma urmei, este ușor să rupi vechile relații de afaceri, dar va dura mai mult pentru a stabili unele noi.

TENSIUNI ÎNTRE FRANȚA ȘI GERMANIA
În plus, relațiile cheie dintre Germania și Franța – și în cele din urmă se aplică la întreaga Uniune Europeană – sunt amenințate. În încercarea de a negocia și de a ajunge la un fel de compromis reciproc avantajos, Emmanuel Macron a aranjat o întâlnire cu cancelarul Scholz la Palatul Elysee pe 26 octombrie. Discuțiile au durat trei ore și jumătate.
Deși părțile au avut o cină copioasă de pește, liderii nu au reușit să ajungă la un compromis reciproc pe o serie de probleme stringente.
Singurul acord la care s-a ajuns constă în acțiuni urgente, dacă Washington-ul își va accelera politica de reducere a inflației. În același timp, la Château de Fontainebleau urma să aibă loc o întâlnire extrem de importantă a miniștrilor germani și francezi. Dar a fost anulat pe neașteptate. Jurnaliștii de la Liberation explicând ce se întâmplă, au remarcat că lista de cereri din partea țărilor între ele era „lungă, ca o zi de post”… Pe scurt, aceasta include cele mai importante probleme pentru Europa de azi: gazul rusesc, criza energetică, livrări de arme în Ucraina și inflație.

PRECARITATEA SE INSTALEAZĂ ÎN EUROPA
În contextul crizei, țările din Europa au îmbrățișat deja așa-numita sărăcie energetică. În 2021, aproximativ 36 de milioane de oameni nu-și puteau încălzi suficient casele, potrivit cifrelor oficiale ale Comisiei Europene. Asta înainte de saltul record al prețurilor la transportatorii de energie și energie electrică. În același timp, Bruxelles recunoaște că măsurile luate pentru combaterea sărăciei energetice sunt total insuficiente.
„Copiii care cresc în case reci, umede și mucegăite, cu ventilație inadecvată, au rate mai mari decât media de infecții respiratorii și astm, boli cronice și dizabilități.”
Deși miliarde de euro sunt disponibile pentru cetățenii UE, cei mai afectați de sărăcia energetică, prețurile energiei încă alimentează inflația și nemulțumirea socială. Prin urmare, Europa suferă serios din cauza confruntării cu sancțiunile. De fapt, măsurile de răzbunare asupra Rusiei dăunează mult mai mult UE însăși.
Deci… cine va fi învinsul în cele din urmă?
Sursa: Le Courrier des Stratèges

Oameni buni, de luni de zile tot spun: Așteptați să vină gerul! Eu tot nu cred că liderii țărilor europene vor merge până la capăt cu demența astfel încât să-și bage în recesiune economiile, să-și înfometeze și congeleze popoarele, de dragul globaliștilor neoconi americani și Bruxellezi.
Vine ziua când o să râd în hohote de gloata incultă, pauperă intelectual, care înghite la greu propagandă globalistă. Creierul lor e déjà formatat. Nu mai pot fi treziți. Ura indusă i-a orbit. Sunt la nivelul de inteligență și discernământ al lui Marian Ceaușescu.
Se vor trezi când europenii vor spune „by by” democraților americani, bruxellezilor și liderilor și oligarhilor ucraineni corupți și trădători, care au provocat acest război, ale căror conturi din Occident sunt burdușite. Obținute din sudoarea unui popor vândut, risipit prin toate țările Europei. E grea politica asta, nu toți proștii o înțeleg.
America a obținut ce și-a dorit: ruperea economiei europene de cea a Rusiei în beneficiul ei și falimentarea celei europene.
Cât de prost să fii să nu înțelegi? Uite că se poate și-asta!

Autor: Mario Munteanu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.