Euroloteria 33 din 736 aduce 10.000 euro/luna

Euroloteria 33 din 736 aduce 10.000 euro/luna

0 111

Euroscepticii care o vedeau pe Elena Basescu precum o floare in Parlamentul European nu se gandeau, desigur, la planta de canabis. Pe care odrasla presedintelui era gata-gata s-o rasadeasca in glastrele romanilor, cu voie de la europeni. Cu tot cu fumurile ei narcotice, EBA nici macar n-ar fi facut figura discordanta in peisajul politicienilor de Bruxelles. Se pregatesc sa ajunga in PE, ajutati de votul concetatenilor, personaje cu doleante mult mai ciudate decat al EBA-i. Un june blond si olandez se va lupta cu inversunare sa scoata Romania si Bulgaria din Europa, dar si sa desfiinteze Parlamentul European. Initiativa la care proaspetii sai colegi se vor opune cu disperare, macar sa nu dea cu piciorul salariului de 10.000 de euro pe care fiecare dintre ei se pregateste sa-l incaseze in fiecare luna. Portughezii sunt chemati la urne sa decida daca il vor trimite sau nu in PE pe genialul octogenar Jose Saramago, comunist incurabil, Premiul Nobel pentru Literatura in 1998, autorul, printre multe scrieri memorabile, Eseului despre orbire. Pe care alegatorii din toata Europa ar fi putut sa-l citeasca inainte de a merge la vot, macar ca sa nu invoce orbul gainilor cand ar vedea pe cine au trimis la Bruxelles.
Italienii se pregatesc sa infuzeze ceva sange regal in venele Parlamentului prin trimiterea in fotolii a mostenitorului Casei de Savoia, un print scapatat si cam venetic. Pe langa el, Radu Duda al nostru pare de-al locului si mai nimerit sa ne reprezinte. E posibil ca, printre ceilalti europeni sa se numere si o duduie nordica cunoscuta pentru ideea curioasa ca mariajele trebuie desfacute dupa sapte ani si apoi reincheiate.
Pe scurt, nu-i trimitem noi pe cei mai ciudati in Parlamentul European. Nici la ei n-a spus nimeni in campanie ca Parlamentul are atributii infime fata de Comisia Europeana, forul in care se iau cel putin 80% din deciziile care decid mersul Europei. Comisarii nu se aleg ci se numesc, iar PE ar putea fi spoiala de democratie cu care se fardeaza coana Europa inainte sa dea ochii cu electoratul.
Si la noi, ca si la ei, autoritatile au pregatit tentatii la pachet cu euroalegerile din 7 iunie. Unele state au combinat euroscrutinul cu chemari la urne pentru mize nationale care intereseaza mai mult cetateanul decat eurodeputatia candidatilor. Si la noi se ofera ceva neaos in europachet. Ati bagat de seama ca n-a mai castigat nimeni potul cel mare la loto 6 din 49 de ceva vreme? Reportul este nu mai putin de 45,5 milioane de lei noi. Pe mana dvs., candidatii nostri joaca la 33 din 736, numarul de fotolii din Parlamentul European. Fericitii castigatori vor intra in posesia a 10.000 de euro in fiecare luna de eurodeputatie la Bruxelles. Dumneavoastra decideti pe cine trimiteti acolo sa toace banii astia, stampiland niste liste la vedere. E mai usor decat sa produci sase numere castigatoare la loto.
Nici asa nu v-am convins sa mergeti la vot?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.