Este bine de stiut

Este bine de stiut

0 95

?


Ciupercile de mucegai sunt periculoase. Este vorba de mucegaiul care se cuibareste prin locuinte – in baie, in spatele tapetului, in alimente uitate sau depozitate necorespunzator, prin colturile locuintei.


Se cunosc circa 100.000 de feluri de asemenea ciuperci. Dintre acestea , vreo 30 se gasesc prin locuinte, in imediata noastra apropiere. Iar unele dintre? aceste treizeci ne pun sanatatea in pericol datorita substantelor otravitoare produse de acestea si care se imprastie prin incaperi pe calea aerului. Astfel ne putem pomeni cu dureri de cap, alergii, imbolnaviri ale cailor respiratorii.


Prevenirea si combaterea acestui fenomen consta intr-o incalzire corespunzatoare a locuintei, mai ales pe vreme umeda si rece, cum ar fi iarna, o izolare buna a peretilor, indepartarea imediata a petelor de mucegai si pastrarea uscata si a celor mai ascunse colturi ale locuintei.


?


Consumatorii frecventi de alcool nu trebuie sa se bucure daca, la un eventual control, ficatul lor se incadreaza in parametrii normali, caci consumul frecvent de alcool dauneaza, fara ca persoana respectiva sa realizeze acest lucru, pancreasului, provocand congestia cronica a acestuia. Boala isi face deobicei simtita prezenta cand deja este cronicizata, cu rata de vindecare aproape imposibila. De aceea este indicat un control medical periodic, caci in stadiu incipient boala poate fi vindecata cu preparate din enzyme


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.