Esantionul reprezentativ de la Cotroceni

Esantionul reprezentativ de la Cotroceni

0 177

Aproape jumatate dintre romani n-au observat ca Alianta D.A. nu mai exista. Cam asa s-ar traduce sondajul realizat de IMAS, al carui rezultat este ca 40% dintre romani ar vota cu Alianta PNL-PD daca saptamana viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare.


Acest rezultat este ca si cum ai complimenta un chel pentru desimea podoabei capilare. O clipa m-am gandit la o deraiere nationala de la realitate, m-am temut ca poporul si-a pierdut capacitatea de perceptie, altfel nu-mi pot explica cum de jumatate din tara n-a sesizat “dialogul” de mama dintre presedinte si premier, ciocnirile dintre democrati si liberali,? atacurile furibunde si PLD-ul prezidential. In conjunctura actuala mai degraba am putea vorbi de alinata PD-PLD decat de PNL-PD.


Pe urma mi-am dat seama ca temerile n-au suport. Mai degraba romanii au umor. Saptamana viitoare il pot vota si pe Spiderman, “daca ar avea loc alegeri”. Daca alegerile ar avea loc peste doua saptamani ar vota cu Superman iar peste doi ani cu Gigi Becali, al carui partid a trecut deja de majoratul electoral de 5%. DACA, bold si underline.


Dar nici teoria asta nu prea sta in picioare, daca parcurgem toata interpretarea sondajului. Cica din cei 40% care ar vota Alianta, 24% ar vota cu PD!!! Basca faptul ca Basescu plus Stolojan egal si love si 92%. Nu cumva esantionul reprezentativ e la Cotroceni? Asa s-ar explica misterul. Romanii vor Alianta D.A., dar fara Tariceanu in care doar 25% dintre romani au incredere; in schimb s-ar face oamenii luntre si punte pentru o Alianta a PD cu Stolojan de, in care romanii au increderea cea mai mare dupa presedinte si inainte de Emil Boc cel mic, pe care, curios, l-a devansat si Geoana (oare nu i se pregteste ceva si lui Boc, ca prea s-a-nfipt in sufletul prezidential?)In Traian Basescu esantionul are incredere foarte multa si multa!E clar ca presedintele si-a sondat-o de unul singur (increderea), cu o marja de eroare de cel mult? 2,9%!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.