Erste, Romania si FMI

Erste, Romania si FMI

0 197

Romania ar trebui sa atraga un imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), ca o „centura de siguranta”, chiar daca nu are nevoie efectiva de finantare in acest moment, a declarat, vineri, la Viena, presedintele Erste Group, Andreas Treichl.
El a spus ca asa cum Erste Group a luat bani de la guvernul austriac, tot asa si Romania ar trebui sa atraga bani de la FMI
Intrebat daca Erste va aloca catre BCR o parte din fondurile atrase, Treichl a raspuns: „am luat bani de la guvernul austriac, nu de la cel roman”.
Oficialul Erste a adaugat, insa, ca grupul austriac este cel mai implicat in piata romaneasca, unde detine aproximativ 25% din creditele acordate firmelor si populatiei.
„Nu exista alta banca din UE care sa sprijine economia romaneasca precum noi. Noi avem 25% din economia romaneasca”, a spus Treichl.
El a aratat ca de viitorul economiilor din Europa Centrala si de Est nu depinde doar sistemul bancar din Austria, ci insasi Uniunea Europeana, care nu poate ramane indiferenta la evolutia dintr-o zona care este parte a spatiului comun.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.