Erste Bank: Romania nu a atins fundul crizei

Erste Bank: Romania nu a atins fundul crizei

0 144

Intr-un Raport al Erste Bank, remis marti presei, se arata ca Romania apare ca fiind decuplata de celelalte piete din jur din punct de vedere al reluarii cresterii economice.
Situatia este similara celei din Croatia, cu diferenta ca la croati, fluxurile banesti par sa intre in economie mai repede decat in cazul Romaniei, spun analistii bancii austriece.
„Datele privind PIB-ul pe al doilea trimestru din 2009 mai arata ca Cehia, Polonia si Slovacia au urcat in teritoriu pozitiv, in vreme ce contractia economica a continuat in cazul Ungariei si Romaniei si ne asteptam la rate de crestere negative si pentru trimestrul al treilea din acest an”, mai arata raportul Erste.
Analistii austrieci sunt optimisti cu privire la atingerea tintelor macro pentru acest an, inflatia si deficitul de cont fiind „in grafic” si temperandu-se pe fondul crizei din regiune.

Reamintim pentru brasoveni ca banca austriaca ERSTE, propietara Bancii Comerciale, este principalul finantator comunicat de Consiliul Judetean Brasov din Consortiul bancar care ar trebui sa “puna la dispozitie banii” (credit) pentru viitorul Aeroport International Brasov-Ghimbav.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.