Energie ieftina pentru brasoveni

Energie ieftina pentru brasoveni

0 60

Dupa cum se stie, Brasovul si o mare parte din judet se afla situate in mijlocul muntilor, deci cu un mediu si un aer mai curatedecat se pot intalni in alte zone ale tarii.
Avand in vedere acest lucru, dar lasand, pe moment, la o parte potentialul turistic foarte mare, ar trebui sa ne indrepam atentia spre ceea ce ingrioreaza umea tot ai mul: resursele energetice.
Se cunoaste faptul ca sursele de energie fosila, pe plan mondial, scad vazand cu ochii. Pe deasupa folosirea tot mai intensiva a acestora duce la un grad de poluare din ce in ce mai mare, iar urmarile incep sa se vada Se simte din ce in ce mai mult impactul prin buzunarele din care trebuie sa scoti tot mai multi bani pentru toate formele de energie consumate curent, iar poluarea face ca natura sa se zburleasca tot mai tare.
In acest context ecologistii, luand in calcul toate circumstantele, se gandesc la producerea mult mai ieftina a energiei electrice.
Si ce energie nefolosita se pierde printre munti? Este vorba despre apa. Apa care curge din belsug sub forma de parauri si rauri printre munti.
De aceea ecologistii au calculat ca potentialul energetic al apei ar putea fi valorificat prin amenajarea a numeroase microhidrocentrale, care ar reduce costurile energiei electrice cu cel putin 40-50%.
Aceasta idee nu se doreste neaparat a fi un frumos basm electoral, ci poate fi transformata in realitate, chiar daca ecologistii nu vor repurta succese la alegerile locale.
Asa ca cei care se vor sui pe “tronul” judetului Brasov ar fi bine, inca de pe acuma, sa gandeasca folosirea banului public si al celui venit din surse europene mult mai eficient decat a facut-o “guvernarea” Scripcaru pana acuma, in cei opt ani de conducere a urbei, sau cea a lui Cancescu in judet, timp in care toate s-au scumpit si iarasi s-au scumpit pornind de la cresterea pretului la energie.
A venit vremea ca politicienii sa mai lase deoparte ambitiile si interesele personale si sa se implice mai mult in folosirea tuturor posibilitatilor de imbunatatire a traiului brasovenilor, din oras si judet.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.