Emotii la Olimpiada de Maghiara

Emotii la Olimpiada de Maghiara

0 109
Emotii mari pentru olimpicii care au sustinut joi proba la Limba si Literatura Maghiara Materna „Mikes Kelemen”. Cei mai buni elevi din toate orasele tarii s-au prezentat inca de dimineata la Colegiul NaÅ£ional „Aprily Lajos”, in asteptarea subiectelor care se anuntau a fi pe masura evenimentului. Examenul s-a dovedit a fi mai greu decat si-au imaginat tinerii si asta pentru ca intr-un moment de maxima tensiune imaginatia lor a fost pusa la incercare.
146 de elevi s-au prezentat inca de dimineata pentru a sustine olimpiada de la Limba si Literatura Maghiara Materna „Mikes Kelemen”. Emotiile au fost foarte mari, mai ales ca de aceasta data in competitie au ramas cei mai buni. Asa se face ca, pentru a elimina orice urma de indoiala, 22 de profesori din orase diferite au propus subiectele care urmau sa ajunga pe bancile elevilor.
Scapati de emotii si iesiti din sala unde se sustinea examenul, tinerii au analizat situatia din alt unghi. Subiectele nu au fost tocmai usoare, insa nu si-au pierdut speranta.
Chiar daca este vorba de o competitie, organizatorii evenimentului s-au gandit sa-i ajute pe elevi sa lege si prietenii. Prin urmare pe tot parcursul zilei de vineri, olimpicii vor avea parte de o mini excursie in care vor vizita o parte din obiectivele turistice ale Brasovului.
 
Vifor Rotar
 
NOTA REDACTIEI
La acest concurs, brașoveanca Prosan Timea (clasa a XI-a la Colegiul Național Aprily Lajos) a obținut locul al doilea, cu media 9,70.
De asemenea, Ferencz-Nagy Zoltan (clasa a V-a la Școala Generală nr. 15 din Brașov) a obținut o mențiune.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Facultatea „Spiru Haret“.
La Olimpiada de Matematică, elevii braÅŸoveni au obtinut câÅŸtigând două medalii de argint ÅŸi de bronz, prin DragoÅŸ Manea  – argint, clasa a VIII-a ÅŸi Cristian Olaru – bronz, clasa a VII-a, dar ÅŸi menÅ£iuni.
Sursa: NewsBv.ro
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.