Emisiune de eurobonduri

Emisiune de eurobonduri

0 77

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea lansa pe piata romaneasca, in prima parte a anului, o emisiune de eurobonduri in lei, a anuntat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, presedintele BERD, Jean Lemierre.
„Dorim sa sustinem tot mai multe proiecte in lei in Romania. Am avut ieri discutii cu reprezentantii Guvernului si speram sa fim, foarte curand, parteneri pe piata de capital romaneasca”, a spus Lemierre.
In opinia sa, finantarea proiectelor in lei ofera o mai mare transparenta pe piata de capital, dar in acelasi timp reduce potentialele riscuri generate de devalorizarea monedelor straine.
Acesta nu a avansat o suma, insa a lasat sa se inteleaga ca, pentru inceput, nu va fi o valoare mare.


BERD este cel mai mare investitor institutional din Romania, care a investit 3,6 miliarde euro in 245 de proiecte din tara. In colaborare cu numerosii sai parteneri, banca a mobilizat peste sase miliarde euro pentru proiecte realizate in Romania.
Reamintim ca principalele domenii de investitii vizate de BERD pe piata romaneasca sunt sectorul energetic, infrastructura si sectorul productiei de alimente.?


Banca este prezenta si la Brasov, in contracte cu municipalitatea, proiecte ce vizeaza infrastructura de transport si Consiliul Judetean, finantare in modernizari infrastructura de rutiera si reabilitari in reteaua de apa si canal.
BERD a finantat recent trei banci din Romania pentru sustinerea activitatii de creditare a operatiunilor din sectorul energetic.
BERD desi este o banca destul de scumpa, aceasta lucreaza ca orice banca comerciala, aceasta ramane importanta prin continuarea programelor de investitii care vizeaza imbunatatirii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, tratare a apelor uzate si a serviciilor de transport din tara.


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.