Emil Boc la Brasov

Emil Boc la Brasov

0 157

Prim-ministrul Romaniei, Emil Boc, a sosit ieri la Brasov, insotit de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, si de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Triumviratul semana cu rastignirea Mantuitorului intre doi talhari.
Prim-ministrul a adus doua vesti bune pentru economia brasoveana.
„Vreau sa anunt faptul ca Guvernul si-a dat acceptul pentru realizarea la Brasov de catre Premium Aeroteh, parte a marelui concern EADS, a unei investitii in valoare de 90 de milioane de euro. Acest proiect, o data pus in practica, va genera 700 de noi locuri de munca. Aceasta oportunitate pentru brasoveni a fost posibila ca urmare a promulgarii de catre Guvern a unei Hotarari care a creat cadrul legal prin care sa se inlesneasca aceasta investitie”.
Aceasta fabrica va asigura o gama larga de componente ale avioanelor Airbus. Aeroteh va putea adresa Executivului o solicitare pentru a putea primi ajutoare de stat.
„Am adoptat o Hotarare de Guvern prin care sunt eliminate restrictiile privind acordarea ajutoarelor de stat pentru societatile care realizeaza investitii, fiind mentinute doar cele prevazute de legislatia Uniunii Europene”, a mai spus Boc.
Conform actului normativ, pentru a putea beneficia de acest tip de ajutor din partea statului societatile trebuie sa investeasca cel putin 30 de milioane de euro si sa creeze minimum 300 de noi locuri de munca.
„Aeroteh ar putea beneficia de un ajutor in bani din partea statului cuprins intre cinci si sapte milioane de euro, intrucat indeplineste criteriile impuse de Guvern”, a mai spus Boc
EADS este lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente si, printre altele, creatorul avioanelor Airbus.
Totodata Boc a mai declarat ca a fost prelungit contractul Cu Eurocopter cu inca zece ani, pentru elicopterele Puma, ceea ce ar fi a doua veste buna.
„Aceasta masura, nu numai ca ar duce la pastrarea locurilor de munca de catre actualii angajati ai societatii IAR, dar va produce inca 400 de locuri de munca suplimentare si nu pentru un an sau doi, ci pentru cel putin pentr 10 ani, Brasovul va deveni un centru de referinta in domeniul aeronautic, dar ceea ce este mai important, aceasta zona se poate dezvolta prin investiti, in plina criza economica”, a mai precizat premierul Emil Boc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.