Eliberarea cartilor de imobil in Brasov

Eliberarea cartilor de imobil in Brasov

0 158

Pentru ca in ultima perioada au fost numeroase solicitarile adresate Primariei Brasov de catre reprezentantii Asociatiilor de proprietari pentru eliberarea cartilor de imobil, in randurile care urmeaza gasiti cateva informatii utile.
– in conformitate cu prevederile art. 37 alin. (1) din O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 290/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, „(1)Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie”
– art. 97 din H.G. nr. 1.375 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani prevede:
„(1) Inspectoratul General al Politiei Romane intocmeste anual planul de aprovizionare cu carti de imobil, asigurand tiparirea, gestionarea si distribuirea imprimatelor, cu respectarea prevederilor legale.
(2) Cartea de imobil se elibereaza gratuit, de unitatea de politie, persoanei care a fost desemnata ca responsabil al cartii de imobil.”
Avand in vedere cele de mai sus, reprezentantii Asociatiilor de Locatari trebuie sa se adreseze sectiilor de politie pe raza carora sunt imobilele sau Politiei Municipiului Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.