Elevii si protestul pe …internet!

Elevii si protestul pe …internet!

0 72

?


Urmatorul mesaj mi-a fost semnalat de unul din colegii de redactie.


„Luni 11 Februarie, te asteptam pe strazile orasului, pentru a lua parte la un protest de proportii, impotriva Guvernului, cu scopul de a ne recupera dreptu la alocatie, si peste varsta de 18 ani, mass da mai departe, si io am primit!! DREPTATE!!!! pentru cei din brasov ……..intalnirea e la ora 11 la Modarom ……..haideti sa nu merem la scoala atunci si asa o sa fim auziti….greva! tot Brasovu !!!”.


„Opozitia nu doarme si e …vigilenta (SIC!)” spunea candva un parlamentar de Brasov ce a „ruginit” prin „Camerele puterii” de la Bucuresti. Vazand mesajul ma gandeam ca el a fost scris de un astfel de opozont si nu de un elev. Nu cred ca sunt multi elevi care ar putea sa scoata in cateva randuri atatea greseli de gramatica. Greselile par a fi intentionate si probabil s-a dorit? mascarea unei intentii, a unei „facaturi” de …partid.


Mesajul apare pe chat „Yahoo Messenger”, fara a fi semnat de cineva.


Pe fond se poate retine o anumita nemultumire din partea unor persoane care sunt scoase de la drepturile banesti care le primeau pana la aceasta masura. Reamintim faptul ca „vechea alocatie” a suferit o mica dar importanta modificare – fiind transformata in „alocatie pentru minori”.


Prin noile prevederi de alocatie, beneficiaza toti tinerii cu varsta sub 18 ani, indiferent daca urmeaza sau nu cursurile unei scoli. Urmare a acestei modificarii ?elevii care au implinit 18 ani nu mai primesc alocatie de stat chiar daca sunt inca pe bancile scolilor.


La un moment dat se zvonea ca elevii din cateva licee brasovene vor face greva japoneza. Acum a aparut pe internet acest apel la greva si chiar la proteste.


Suntem „pentru” sprijinirea de catre stat pana la majorat, dar nu putem fi de acord cu acordarea unei astfel de indemnizatii tuturor care sunt in postura de elev pana la …20 de ani sau mai mult.


Sa acordam burse elevilor merituosi sau ajutor celor cu probleme sociale dar nu trebuie sa incurajam lipsa de munca sau de performanta.


?


Vlad T.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.