Elevii romani – doriti de liceele din Anglia si Elvetia

Elevii romani – doriti de liceele din Anglia si Elvetia

0 161

Anii de studiu intr-o scoala sau universitate din afara Romaniei inseamna pentru elevii romani o poarta deschisa catre o cariera la nivel international.
Elevii nostri s-au dovedit intotdeauna mult mai bine pregatiti decat multi dintre colegii lor de alte nationalitati, motiv pentru care institutiile de invatamant din vestul Europei sunt direct interesate sa aiba cat mai multi astfel de elevi care sa faca performanta.
Daca nu reusesc sa obtina o bursa finantata de guvern sau de comunitatea europeana sau macar alte finantari din sponsorizari, elevii romani trebuie sa scoata din buzunar sume cu adevarat costisitoare pentru a-si putea face studiile in strainatate.
Taxa pentru un an de studiu la un liceu englez, de exemplu, oscileaza intre 20000 si 25000 de lire sterline, iar in Elvetia, intre 50.000 si 70.000 de franci elvetieni.
Liceele engleze si cele elvetiene isi extind piata si in Romania, cautand elevi ai caror parinti doresc pentru copiii lor un viitor solid, dar sunt si dispusi sa cheltuiasca sume importante cu scolarizarea acestora.
Scoli engleze de elita precum Bellerbys College, Laing &Dick Colledge si Brookehouse College sau licee elvetiene cum ar fi TAIS American School, isi vor prezenta oferta ,in acest weekend, la Hotelul Hilton din Bucuresti, in cadrul primei editii a Targului World Education.
Admiterea depinde de varsta elevului (fiind de preferat ca cei interesati sa se inscrie din timp), studiile anterioare, gradul de cunoastere a limbii engleze si planurile de viitor pe care scolarul le-a stabilit.
Spre deosebire de licee, universitatile engleze, italiene, daneze, olandeze, spaniole si bulgare, prezente la targ, ofera avantaje financiare.
La Aarhus School of Business, de pilda, unde studiaza 30 de masteranzi romani, nu exista taxe iar pregatirea in stiinte juridice si economice este foarte buna.
Tinerii care vor dori sa se inscrie la universitatile din Occident sau care vor sa afle mai multe despre ceea ce trebuie sa faca pentru ca aplicatia lor sa aiba succes sunt invitati sa acceseze www.word-education.eu/ro si sa participe la seminariile ce vor avea loc in cadrul targului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.