Elevii au plantat copaceii pacii

Elevii au plantat copaceii pacii

0 109
Elevii Scolilor Gimnaziale nr. 11 si nr. 19 au participat ieri, la campania mondiala initiata de Organizatie Natiunilor Unite cu ocazia „Zilei internationale a Pacii“ si a „Saptaminii Mobilitatii Europene“.
Elevii au palntat copaci, pe care ii vor ingriji pina cind vor parasi scoala si le vor observa in permanenta cresterea.
La Scoala Gimnaziala nr. 19 la plantarea copacilor au participat elevii claselor a III-a si a VIII-a. Inainte de a planta cei citiva copacei, in sala de consiliu a scolii elevilor le-a fost prezentata insemnatatea acestei zile si a fost citit mesajul ONU dedicat „Zilei Internationale a Pacii“, care se sarbatoreste in fiecare an in ziua de 21 septembrie.
Actiunea de plantare a copacilor s-a desfasurat in toate cele citeva mii de scoli participante din peste 120 de tari ale lumii, la ora 12.00. Primii copaci au fost plantati in Oceania, apoi in tarile din Asia, Europa si Africasi se va incheia, peste citeva ore in tari din cele doua Americi, inchizindu-se astfel lantul imaginar format din „copaceii pacii“.
„Ziua de astazi are o dubla semnificatie: sarbatorirea Zilei Internationale a Pacii, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, dar si incheierea Saptaminii Europene a Mobilitatii care are drept mesaj ca avem nevoie, cu totii de o alta modalitate de transport, ca trebuie sa adoptam o alta modalitate de transport, mai putin poluanta. De aceea, va sfatuiesc sa renuntati la a merge cu masinile parintilor si sa folositi mai mult mijloacele de transport in comun, bicicletele, rolele aau skate-ul.
Acest lucru ar avea avantaje multiple atit pentru protejarea naturii, cit si pentru sanatatea fiecaruia dintre voi“, le-a apus elevilor Elena Bucur, reprezentantul Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov.
Atit la Scoala 19, cit si la Scoala 11, unde la actiunea de plantare au luat parte elevi din clasele I-a, a II-a si a IV-a, au fost plantati platani, scorusi, goruni, dar si braduti.
Organizatorii cestei campanii mondiale spun ca plantarea de copaci este importanta pentru toata lumea, pentru ca aminteste de natura si de protejarea ei, aceasta zi fiind aleasa pentru a simboliza pacea si continuitatea vietii.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.