Elevii au fost repartizati in licee

Elevii au fost repartizati in licee

0 157

Ieri, 02iulie 2009, a inceput repartizarea computerizata pentru admiterea in licee. Conform Ministerului Invatamantului sunt disponibile 221.000 de mii de locuri in liceele teoretice si tehnologice.
Elevii au putut obtine un loc in liceu in functie de medie din cursul anilor de scoala, al notelor de la tezele cu subiect unic si de optiunile lor. Media anilor de studiu reprezinta 50 din valoarea finala a evaluarii, iar tezele cu subiect unic celalalte 50 de procente.
Conform rezultatelor preliminare, prezentate de Ministrul Ecaterina Andronescu, peste 99% dintre elevi care au completat fisele de inscriere au fost admisi in licee, prin repartizarea computerizata.
Un procent de 61,28% dintre candidati au fost admisi la prima optiune, ceea ce inseamna, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, ca respectivii elevi au fost sfatuiti bine de dirigintii si profesorii lor, iar alti 33% in primele trei optiuni.
Doar1.131 elevi au ramas nerepartizati din cauza numarului mic de optiuni completate. Acestia vor intra in a doua etapa de admitere.
Sapte candidati au fost repartizati cu nota 10, trei dintre acestia fiind de la Colegiul Traian din Drobeta Turnu Severin.
Peste 68% dintre elevii repartizati au avut medii cuprinse intre 7 si 10. In total, in licee au fost admisi peste 131.000 de candidati, in vreme ce numarul celor intrati la scoli de arte si meserii este de 44.966, adica 25 la suta dintre cei care au completat fisa de inscriere.
Conform statisticilor, primele trei specializari din tara in ordinea mediei de admitere sunt matematica-informatica, bilingv-engleza de la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova (ultima medie 9,85 si prima 10), matematica-informatica, bilingv-engleza de la Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti (9,84 ultima medie si 9,95 prima) si matematica-informatica, bilingv-engleza de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati si Colegiul National „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzau matematica-informatica, bilingv engleza (9,74 si 9,96).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.