Elena Udrea a papat carnatul de Covasna

Elena Udrea a papat carnatul de Covasna

0 154

Elena Udrea, ministresa Turismului si agreata barcagiului de Cismigiu, a mangaiat sambata, la Sfantu Gheorghe, carnatii expusi la concursul gastronomic „Parada Carnatilor”, aratand un deosebit interes turistic cum cresc acestia cand sunt pusi pe gratar, la caldura.
Cu aceasta ocazie Udrea i-a anuntat pe cei prezenti la eveniment ca a respectat promisiunile facute fata de judetele Harghita si Covasna. Astfel, cele doua judete vor primi o alocatie de 19 milioane de euro, bani destinati turismului balnear, montan si pentru proiecte ale autoritatilor locale, proiecte discutate deja si pe care intentioneaza sa le susþina.
„Ministerul a respectat toate promisiunile, plus una noua, o partie de schi la Borsec. Avem cateva studii in desfasurare, legate de planul inclinat de la Comandau. Facem un studiu pentru dezvoltarea turistica a platoului de aici, pentru centrul de informare in Covasna, dar si alte solicitari de realizare de planuri de investitii”, a declarat ministrul Turismului, bifand inca o actiune realizabila cam pe la Pastele Cailor si, de data asta, bagand un carnat in gogoasa.
„Parada Carnatilor”, care s-a desfasurat intre 22 si 24 mai, este cel mai mare concurs de preparat carnati din judetul Covasna. Competitia atrage anual sute de turisti din tara si din strainatate, fiind punctul forte al Zilelor Turismului Covasnean. La editia din acest an au participat echipe din localitatile covasnene si din tara, dar si din Ungaria si Suedia.
In ce priveste calitatea carnatilor covasneni, toate laudele, si in aceasta privinta li se poate acorda secuilor autonomie. Acest lucru nu ma poate face sa uit carnatii de Plescoi, mancati de mine la Patarlagele. Acest lucru arata ca, in privinta mancarurilor bune si a femeilor frumoase nu trebuie sa faci niciodata discriminare.
Asa ceva se pare ca a inteles si doamna ministru Elena Udrea, cand a insfacat carnatul udemerist, de opozitie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.