El Colegio de Brasov

El Colegio de Brasov

0 87

Colegiul National Unirea merita din plin numele de El Colegio. Institutia brasoveana este singura din tara care poate elibera atestatul de limba spaniola DELE. Cu ajutorul lui, elevii pot studia sau munci in Spania, avand aceleasi drepturi ca orice alt absolvent iberic. In plus, in acest an Colegiul Unirea va organiza primul bacalaureat bilingv romano-spaniol. Elevii cred ca asta ii va ajuta sa profeseze ca traducatori, profesori sau chiar sa isi gaseasca un loc de munca decent in Spania.
Inca de acum patru ani, elevii de la clasele bilingve studiaza gramatica si literatura spaniola, dar si istoria si geografia Spaniei. De trei ani incoace, lectorul spaniol Jose Luis Vega le preda si cursuri de cultura si civilizatie spaniola. Inarmati cu aceste cunostinte, liceenii Colegiului Unirea nu-si fac nicio problema cand vine vorba de obtinerea astestatului DELE. Examenul care le va da oarecare batai de cap este bacalaureatul bilingv romano-spaniol, pe care il vor sustine anul acesta in premiera.
Pentru examenul de atestat, din luna mai, nu s-a inscris deocamdata niciun elev. Acestia mai au insa, doua luni la dispozitie sa o faca. Cadrele didactice cred ca anul acesta doar cativa elevi vor sustine examenul, insa de anul viitor tot mai multi liceeni vor fi interesati de diploma.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.