Efectul benefic al afinelor

Efectul benefic al afinelor

0 70

Concluziile unui studiu efectuat de cercetatori din SUA arata efectul benefic al acestor fructe de padure, cultivate insa si pe langa casa.
Rezultatele au fost publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry. Potrivit expertilor americani, sucul de afine are efecte benefice asupra capacitatii de rememorare, chiar si in cazul persoanelor a caror memorie a inceput sa prezinte rateuri.
Si nu trebuie mult, un pahar de suc de afine pe zi previne pierderile de memorie, conform cercetatorilor.
Cercetatorii americani de la Universitatea din Cincinnati au atribuit aceasta imbunatatire a memoriei unor compusi prezenþi in fructele de afine, denumiti antocianine. Responsabili si pentru culoarea inchisa a fructelor, acesti compusi sunt eficienti si in prevenirea unor boli, precum maladiile cardiace, cancerul, maladia Alzheimer si diabetul.

Despre un alt studiu – la vremea respectiva cotidianul nostru a scris despre el – arata, la randul lui, ca extractul de Ginkgo biloba, medicament homeopatic utilizat in special pentru a combate consecintele maladiei Alzheimer, nu are niciun efect asupra declinului facultatilor cognitive sau a memoriei.
Studiu a fost facut de cercetatorii de la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania (SUA).

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.