EFE: milioane de persoane supravieţuiesc în România cu salarii extrem de mici!

EFE: milioane de persoane supravieţuiesc în România cu salarii extrem de mici!

0 373
 
România este Å£ara cu salariile cele mai mici din întreaga Uniune Europeană ÅŸi acest lucru, deÅŸi avantajează companiile, prin mâna de lucru ieftină, complică vieÅ£ile a milioane de persoane, care supravieÅ£uiesc cu câteva sute de euro pe lună, se arată duminică într-o corespondenţă EFE de la BucureÅŸti.
Potrivit statisticilor europene, 22,2 % din populaÅ£ia României se află sub limita sărăciei, în vreme ce alte 3 milioane de români au venituri lunare sub 400 de lei, adică aproximativ 100 de euro, remarcă EFE. De asemenea, în analiza menÅ£ionată se mai arată că România are o economie de piaţă liberă ÅŸi feroce, care a provocat sentimentele de nostalgie ale multora faţă de vremurile comuniste.
Circa 60% din populaÅ£ia României susÅ£ine că se trăia mai bine în comunism, din punct de vedere economic, se mai relatează în corespondenÅ£a EFE, potrivit sondajului Institutului pentru investigarea crimelor comunismului ÅŸi istoria exilului românesc realizat în mai 2011.
Este nostalgia pentru un trecut în care toÅ£i erau săraci, deÅŸi statul furniza cel puÅ£in serviciile de bază, notează agenÅ£ia spaniolă de presă, amintind că, în România, salariul minim este cel mai scăzut din UE – aproximativ 158 de euro – ÅŸi aproape la acelaÅŸi nivel precum cel din statul vecin Bulgaria.
Eurostat arăta, potrivit unui studiu din 2011, că două treimi din populaÅ£ia României sunt angajaÅ£i cu activităţi la care nu se cere o calificare specifică.
AngajaÅ£ii calificaÅ£i din România sunt în proporÅ£ie de 23,1 %, în vreme ce media europeană se situează la nivelul de 39,1 %, iar în Germania ÅŸi FranÅ£a sunt în frunte, cu procente de 44 %, respectiv 43 % din populaÅ£ia aptă de muncă.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.