Educatie muzeala la Casa Muresenilor

Educatie muzeala la Casa Muresenilor

0 79

Muzeul „Casa Muresenilor” din Brasov organizeaza programul de educatie muzeala intitulat „Copiii restauratori”. Programul se adreseaza elevilor brasoveni cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani. In cadrul atelierelor vor fi create grupe de cate 10-15 elevi. Pentru a participa la program, cei interesati trebuie sa achite contravaloarea unui bilet de intrare la muzeu, adica 1,1 RON. Inscrierile se fac la sediul Muzeului „Casa Muresenilor” Brasov, Piata Sfatului nr. 25, telefon 0268/477.864.


?


In ce consta programul


In cadrul programului, organizat de muzeul brasovean, cu ajutorul unei prezentari realizate in Power-Point, copiii vor fi introdusi in lumea scrisului si a suporturilor de scris, a tiparului si a cartii. Vor afla care este procedeul de realizare a hartiei manuale, care este diferenta dintre aceasta si hartia industriala folosita in zilele noastre. De asemenea, elevilor li se va explica de ce se invechesc cartile, cum le putem pastra, cum le manuim si, mai ales, cum le reparam.


La finalul intilnirii se va face o vizita in Arhiva Muresenilor, pentru a vedea cum sunt pastrate si conservate documentele din patrimoniul Muzeului „Casa Muresenilor”.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.