Educatia are datorii de 1 miliard de euro

Educatia are datorii de 1 miliard de euro

0 58

Intr-o tara aflata pe marginea prapastiei, ce inseamna o datorie de 1 miliard de euro? “Un fleac”, ar spunea presedintele Traian Basesc, “Cum zice sefu’” l-ar aproba premierul Boc, o „tragedie” ar spune Ecaterina Andronescu.
De fapt, Ecaterina Andronescu, vicepresedintele Comisiei de educatie a Senatului, chiar asa a considerat aceasta datorie pe care MECI ar avea-o. Fostul ministru al Educatiei a afirmat ca exista 4.000 de santiere deschise si doar o parte dintre lucrari au fost finalizate. Despre legea salarizarii unitare, Andronescu a mentionat ca nu are o metodologie. In opinia sa, ar fi „un dezastru”, totodata, ca profesorii sa aiba in luna ianuarie zece zile libere.
Ecaterina Andronescu, a declarat ca datoriile ministerului pentru lucrarile efectuate la unitati scolare se ridica la aproximativ un miliard de euro, dar nu a putut preciza cand vor fi platite, aratand ca depinde de alocarile bugetare din 2010. Andronescu a spus ca s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca la deschiderea de investitii a functionat doar criteriul campaniilor electorale din 2008, fara criterii care sa ierarhizeze nevoile de investitii.
„Au fost deschise investitii fara sa existe criterii in cadrul carora sa fie stabilite ce scoli intra in investitii. In mandatul meu anterior aveam niste criterii cat se poate de clare, legate de numarul de elevi si de perspectiva de a acoperi scoala respectiva cu elevi”, a spus in presa centrala fostul ministru al educatiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.