Ecotaxa pe PUNGA – 0,2 lei

Ecotaxa pe PUNGA – 0,2 lei

0 182

Este lege: Camera Deputatilor a adoptat instituirea ecotaxei pe pungile de plastic, in valoare de 0,2 lei pe bucata.
Taxa va fi aplicata pentru pungile ce nu indeplinesc cerintele esentiale de biodegradabilitate si va fi incasata de la operatorii economici. Ecotaxa va fi varsata in bugetul Fondului de Mediu.
Lanturile de supermarketuri si hipermarketuri au retras inca de la inceputul acestui an pungile de plastic oferite gratis clientilor si au introdus contra cost sacose din material biodegradabil sau pungi reutilizabile.
Din cauza noului pret al pungilor, retailerii au preferat sa renunte la oferirea lor gratuita si au cos pe piata sacose biodegradabile, care nu sunt supuse ecotaxei.
„Mega Image nu mai ofera pungi de plastic gratuite la casele de marcat, in schimb oferim doua alternative. Prima e reprezentata de pungile dintr-un material biodegradabil, pe care le oferim momentan gratuit, iar de la 19 ianuarie, vor fi contra cost”, a declarat Raluca Pavel, specialist in marketing la Mega Image, citata de Mediafax.
La hipermarketurile Carrefour, clientii primesc in locul pungilor de plastic articole precum sacose biodegradabile, pungi de hartie, sacose din material textil, sacose reutilizabile Natura sau de rafie.
Potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, taxarea pungilor de plastic distribuite gratuit va duce la o crestere a cheltuielilor pentru cumparaturi pe termen scurt, dar va genera pe termen mediu si lung o scadere a costurilor pentru comercianti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.