Echipa de Cupa Davis a Chinei nu vine în România, din cauza...

Echipa de Cupa Davis a Chinei nu vine în România, din cauza coronavirusului!

0 114

Federația Internațională de Tenis a anunțat că echipa de Cupa Davis a Chinei s-a retras, din cauza epidemiei de coronavirus, din play-off-ul Grupei Mondiale 1, acolo unde trebuia să se dueleze cu România. Astfel, ”tricolorii” au câștigat la ”masa verde” jocul care era programat în perioada 6-7 martie 2020, la Piatra Neamț.

Următorul meci al României se va juca în septembrie, iar adversara echipei noastre va fi cunoscută după ce vor avea loc meciurile din calificările Cupei Davis și din play-off-ul Grupei Mondiale 1, adică după perioada 6-7 martie 2020.

Am primit un răspuns de la federaţia internaţională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federaţia chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federaţia internaţională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta. Deci federaţia chineză a trimis un mail la federaţia internaţională în data de 7 februarie iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară. Ultimul cuvânt aparţine federaţiei internaţionale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul. Dar probabil că vor amâna. Deşi aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaţionale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă. Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunţat că nu pot ieşi din ţară până la sfârşitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegaţia era formată din 16 persoane, şi doar 2-3 jucători e posibil să fie în afara Chinei”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Dacă România va câştiga duelul din martie 2020 atunci va juca încă un play-off, în septembrie 2020, unde vor participa şi echipele care au pierdut în calificările pentru turneul final.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.