EBBA PROPUNE LA BRUXELLES… CERCETAREA STATULUI ROMAN

EBBA PROPUNE LA BRUXELLES… CERCETAREA STATULUI ROMAN

0 182
EBA a formulat o interpelare in Parlamentul European, de a ramas cu gura cascata pana si comisarul Viviane Reding!
Adica de ce… viitorul Parchet European nu acÅ£ioneaza pentru includerea in preocuparile sale, citam: “…a funcÅ£ionarii statului de drept în România ÅŸi prevenirea unor atacuri precum cele din iulie-august 2012 asupra unor instituÅ£ii fundamentale”. Cam aÅŸa interpretează fata lui Basescu,  dar si europarlamentar ce reprezinta Romania la Bruxelles, votul majoritar la Referendumul pentru demiterea tatalui sau!
Elena Băsescu a adresat întrebarea cu solicitare de răspuns scris, adresată Comisiei Europene (!) Cine a invatat-o si i-a scris interpelarea nu stia ca: aÅŸa cum prevede articolul 86 din Tratatul privind funcÅ£ionarea Uniunii Europene: Uniunea poate institui un Parchet European doar în scopul de a combate infracÅ£iunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii.
Surprinzator este, in alt plan, ca in discursul despre starea Uniunii, PreÅŸedintele Comisiei a făcut referire la necesitatea instituirii Parchetului European în viitorul apropiat. Dar excedand art. 86 din Tratat, Barroso a motivat această intenÅ£ie, avand in vedere si… asigurarea securitatii statului de drept in cadrul Uniunii. Ceea ce inseamna ca aria de suveranitate a justitiei in tarile membre se tot …contracteaza in U.E., putand institui Parchete supranationale de cercetare.
Ramane de vazut pana la ce nivel se va reduce independenta interna, caci daca fiica lui Basescu cere sa fie cercetate… " atacurile, din perioada iulie-august 2012, din România si cum ar putea acÅ£iona Parchetul European pentru a preveni asemenea acÅ£iuni pe viitor?”, chiar ca tatal ei devine GUVERNATOR intr-o tara unde legile sunt facute si supravegheate de la Bruxelles. Deocamdata Viviane Reding i-a respins, luna trecuta, aceasta propunerea pupilei, pana trece "iuresul" actual antieuropean.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.