EBA a spiciuit la Bruxelles

EBA a spiciuit la Bruxelles

0 169

Elena Basescu, incercand sa se arate activa si in „meseria” de europarlamentar, nu numai prin cluburi de noapte cu Sisi, Sida sau ce alta boala venerica reprezinta noul ei iubit, a vorbit, in Parlamentul European, despre libera circulatie in UE a cetatenilor moldoveni Tema grea si de mare importanta, ati realizat?.
In prima sa interventie in Parlamentul European, desi a fost vorba de un singur minut, Elena Basescu a abordat subiectul eliminarii vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest, dar a insistat si asupra dreptului la libera circulatie a cetatenilor moldoveni in Uniunea Europeana.
„Susþin decizia Comisiei Europene prin care se concretizeaza angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Insa consider ca cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind libera circulatie in UE cat mai curand. Uniunea Europeana trebuie sa dezvolte, in continuare, politica usilor deschise fata de aceste tari, iar eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrarii europene a acestor popoare”, a spus Elena Basescu, in scurta sa interventie, de numai un minut, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, dedicate subiectului unor noi reglementari privind vize pentru tarile din Balcanii de Vest, precum Macedonia, Muntenegru si Serbia.

Europarlamentarul Elena Basescu a amintit si de importanta securitatii frontierelor.
„In completarea acestei decizii, care va duce la dezvoltarea oportunitatilor de afaceri transfrontaliere si a libertatii de circulatie a persoanelor, institutiile europene trebuie sa aiba in vedere programe culturale si educationale care sa faca cunoscute valorile europene in aceste tari. In acest context, asigurarea securitatii frontierelor si combaterea infractionalitatii internationale trebuie sa constituie, in continuare, o prioritate”, a spus fiica cea mica a presedintelui Basescu.

In final, Elena Basescu a reiterat faptul ca „Romania nu a recunoscut independenta Kosovo”, de parca ceilalti nu ar fi stiut chestia asta.
Elenea Basescu este membru al Comisiei PE pentru probleme sociale si de munca si face parte din delegatia pentru relatia cu Israelul. In plus, este membru supleant al Comisiei pentru afaceri externe si al delegatiei pentru relatia cu SUA.

Elena Basescu a citit discursul de pe o foaie si a vorbit in romana, ca, oricum, mai mult nu o duce masa cenusie de sub breton.
Iar rostirea acestui discurs se datoreaza pesemne faptului ca trebuia sa pice „babacu'” pe acolo, nu este clar?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.