E sigur, in 2010 fara tichete!

E sigur, in 2010 fara tichete!

0 57

Asa cum era de asteptat promisiunile electorale au fost uitate. Zvonurile din ultimele zile se confirma. Guvernul a decis ca, anul viitor, institutiile publice centrale si locale sa nu acorde angajatilor tichete cadou, de masa si de vacanta, avand in vedere perioada de criza economica si resursele bugetare scazute, au declarat Agentiei Mediafax surse oficiale.
„Avand in vedere perioada de criza si resursele bugetare scazute, s-a decis anularea acestor tichete pentru anul viitor”, au afirmat sursele citate. Interdictia de acordare a unor astfel de tichete in sistemul bugetar a fost inclusa initial in proiectul de buget pentru 2010, dar a fost aprobata in final, in sedinta de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanta de urgenta care completeaza bugetul.
Pentru 2009, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca institutiile publice sa nu acorde tichete de masa, fiind insa exceptate institutiile finantate integral din venituri proprii.
Tot in 2009, Executivul a intentionat sa interzica autoritatilor si institutiilor publice sa acorde angajatilor tichete cadou si tichete de vacanta, pana la sfarsitul acestui an, dar a renuntat la idee in urma negocierilor cu sindicatele si a hotarat ca pot fi acordate astfel de tichete daca institutiile publice se incadreaza in cheltuielile aprobate cu aceasta destinatie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.