E oficial: electricitatea se va scumpi cu 3,95%

E oficial: electricitatea se va scumpi cu 3,95%

0 95

Pretul energiei electrice pentru populatie va creste in medie cu 3,95% la 1 aprilie, factura lunara urmand a se majora cu 1,2-1,5 lei pentru consumatorii din cea mai numeroasa categorie, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).


„In cazul unui consumator casnic care are un consum lunar de 100 kWh, efectele estimate ale modificarii tarifelor reglementate la consumatorii captivi se traduc prin cresterea pretului mediu cu circa 0,01 lei/kWh, ceea ce conduce la cresteri ale valorii lunare a facturii cu valori estimate intre 1,2 si 1,5 lei”, a declarat presedintele ANRE Nicolae Opris.


Majorarea pretului electricitatii este explicata de ANRE, printre altele, prin cresterea preturilor la combustibili in intervalul decembrie 2006 – februarie 2007, debitele reduse ale raurilor si Dunarii, cresterea probabila a pretului la gaz metan destinat consumului industrial in 2007, cresterea costurilor termocentralelor in privinta transportului feroviar al combustibililor si cresterea salariului minim pe economie.


Cea mai recenta majorare a tarifelor la energia electrica, cu 4,72%, a avut loc la 1 decembrie 2006. Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a anuntat recent ca tarifele la energia electrica vor fi majorate in acest an cu 1%-2% peste nivelul inflatiei din acest an. Pentru intregul an, preturile la energia electrica vor creste cu mai putin de 6%, in doua etape.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.