E bine să știm – neoliberalismul este şi ideologia care stă la...

E bine să știm – neoliberalismul este şi ideologia care stă la baza politicii economice a Uniunii Europene şi NATO

0 159

Neoliberalismul, un principiul care pustiește, este adevărul care ne este băgat pe gât de 29 de ani, prin propagandă asiduă, ca fiind unica soluţie de dezvoltare. Acastă nenorocire abătuta asupra românilor a fost ridicată pe cele mai înalte culmi în perioada regimului Băsescu-Boc.

Bogaţii să trăiască BINE, iar săracii să muncească sau să moară!
În ce constă acesta, cred că ştie toată lumea: privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, investitori străini etc. Ştiţi bine şi propaganda lui Băsescu, cu să moară statul social, statul nu trebuie să aibă grijă de cetăţeni, să moară pensionarii, să vindem resursele ca să creăm locuri de muncă, mai pe scurt, bogaţii să trăiască şi să înflorească, iar săracii să muncească sau să moară!
După căderea regimului comunist în decembrie 1989, toate guvernările care au urmat au aplicat exclusiv politici neoliberale pentru „dezvoltarea“ economiei naţionale şi tranziţia spre capitalism.
La indicaţiile primite de la „partenerii“ noştri străini şi instituţii internaţionale precum FMI şi Banca Mondială, Statul a trecut masiv la privatizări, liberalizări şi implementarea mecanismelor „pieţei libere“, acestea fiind, conform propagandei oficiale de stat, singurele căi de dezvoltare a economiei româneşti.
În realitate, aplicarea politicilor neoliberale şi introducerea economiei de piaţă complet liberalizată într-o ţară în curs de dezvoltare, nu numai că nu îmbunătăţeşte situaţia, dar înseamnă practic sinucidere economică pentru ţara respectivă.

După decembrie 1989, deşi noi credeam că vom avea libertate absolută şi dreptul la informare corectă, cenzura comunistă a fost înlocuită cu cenzura neoliberală, mult mai perfidă şi mai eficientă, deoarece este făcută sub masca libertăţii de expresie şi a democraţiei.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Propaganda neoliberală ne-a băgat în cap faptul că singura soluţie existentă şi posibilă pentru dezvoltarea ţării şi a economiei este cea propusă de FMI, Banca Mondială şi alte instrumente de colonizare ale imperiului american. Mai concret, economie de piaţă, privatizări, liberalizări, investiţii străine, diminuarea rolului statului în economie şi împrumuturi masive la bănci.

Politici neoliberale – au dus la dezastru şi crize economice severe!
Cea mai mare minciună care ni s-a băgat pe gât este însă aceea că aceste politici neoliberale – care peste tot în lume au dus la dezastru şi crize economice severe, chiar şi în ţările dezvoltate – ar fi cumva sinonime cu democraţia. Dimpotrivă, neoliberalismul este în totală contradicţie cu democraţia şi cu interesele naţionale ale statelor, dovadă fiind faptul că aproape peste tot unde Statele Unite au încercat să impună aceste politici a fost nevoie de lovituri de stat, orchestrate de CIA, urmate de instaurarea unor regimuri dictatorile de tip fascist aşa cum a fost cazul în Chile, Argentina şi alte ţări sud-americane sau de înşelăciune, propagandă, corupţie şi structuri birocratice nesupuse votului popular, ca în cazul UE şi al României.
De fiecare când un stat încearcă să ia măsuri economice şi politice independente, menite să apere interesele cetăţenilor săi, atunci propaganda neoliberală venită de la Washinton, Bruxelles sau alt centru de putere globalist, înfierează guvernul sau liderul ţării respective ca fiind socialist sau şi mai grav, comunist şi dictatorial.
De fapt, aceste ţări numite socialiste sau cu regim dictatorial, sunt ţări în care s-a încercat sau se încearcă un sistem democratic autentic, numit democraţie participativă. Este cazul Venezuelei din timpul lui Hugo Chavez şi al Libiei lui Muammar Al Gaddafi sau cel al Braziliei.
Prin aplicarea acestui sistem, în aceste ţări nivelul de trai a crescut simţitor, la fel şi echitatea socială, nivelul de educaţie, s-a dezvoltat de asemenea sistemul medical, micile afaceri, agricultura etc.
Democraţia participativă presupune participarea directă a fiecărui cetăţean atât la elaborarea legilor şi deciziilor politice, dar şi la stabilirea bugetelor locale sau chiar a celui de stat, printr-un sistem ce porneşte de la mici comunităţi locale şi ajunge prin delegaţi şi diverse comitete până la conducerea centrală guvernamentală.

S-a impus o pseudo-democraţie, controlată de oligarhi!
eea ce ni s-a vândut nouă ca fiind democraţie, la pachet cu neoliberalismul, este aşa-numita democraţie reprezentativă, după modelul american şi vest-european, care de fapt este o pseudo-democraţie, controlată de oligarhi şi care constă în menţinerea permanentă la putere a unei elite politice corupte, din care cetăţenii au de ales mereu aceleaşi persoane, prin aşa-numita alternanţă la putere. Această clică, divizată în partide, pe lângă faptul că nu reprezintă deloc şi nu are nicio legătură cu cetăţenii care votează, este total aservită şi aflată în slujba elitei bancaro-corporatiste, care o controlează şi o susţine financiar.
Deşi suntem ameţiţi cu tot felul de doctrine, de stânga sau dreapta şi de diverse combinaţii, politicile adoptate sunt mereu aceleaşi, fiind dictate direct de FMI, Banca Mondială, Bruxelles sau Washington. Iar legile şi reglementările sunt elaborate tot de aceste entităţi şi trimise de obicei în plic, doar pentru a fi traduse din limba engleză.

Aşadar oamenii ar trebui să se trezească din somnul hipnotic indus de propagandă şi de circul mediatic şi politic în care trăim zilnic şi să realizeze că statele occidentale şi chiar şi multe din cele aparţinând fostului bloc comunist, nu mai cred de mult în basme cu, piaţa liberă, privatizări, globalizare, liberalizări, FMI, democraţie şi încearcă să îşi apere cât pot de mult interesele naţionale şi economiile tot mai mult asaltate de multinaţionale, bănci şi „investitori străini”.

Sursa: România sub jugul exploatatorilor străini

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.