În Orașul Lui Gigi Domestos!

În Orașul Lui Gigi Domestos!

0 106


Ascult și mă minunez. Ascult o partitură proastă interpretată de un lăutar care nu cunoaște notele, care nu vrea să-și recunoască cinismul și să-și execute obligațiile.

Săptămâna trecută am văzut un personaj care declara că a luat (rețineți – a luat!) decizia în comitetul local pentru situații de urgență ca fiecare asociație de locatari să se ocupe de asigurarea propriei dezinfecții. Că să-și pună fiecare un preșuleț sau o otreapă îmbibată de clor la intrarea în scara blocului. Să meargă tanti Lenuța de la 5 să cumpere.

După nici o săptămână apare ordonanța 4 care reglementează că administrațiile locale trebuie să se ocupe de dezinfecția la toate spațiile comune din blocuri. Personajul devine cinic și spune că este imposibil. Că ,,în orașul lui” sunt 5000 de blocuri având fiecare un minim de 3 scări. Că la fiecare scară este interfon cu un cod de acces și că nu se poate intra. Că nu poate, că nu are 5.000 de oameni să facă asta. Și că așteaptă indicații, să-i spună lui ăia de la București cum poate face asta.
Păi să-i spunem noi cinicului impertinent ce și cum se face!
Se ia legătura cu asociațiile de locatari. Și cu ăia care (MINUNE) deschid ușile de acces când îți faci campanie ca să-ți pui partiturile electorale. Ce, atunci ai acces și acum nu mai ai?

Și soliciți ajutor de la asociații, rogi să fie desemnată o persoana sau mai multe care să primească DEZINFECTANT APROBAT DE DSV, atomizoare (vermorel pe graiul tău!), costume și măști de protecție, etc. Și să vezi cum ai mai mult de 5000 de oameni. Că sunt și bani pentru aceste achiziții, așa cum sunt și pentru asfaltări și pentru panseluțe. Sau sunt bani doar pentru oamenii tăi și pentru oameni nu?

Aștepți indicații de la București? Ca în campania trecută când oamenii tăi de la PNL spuneau că nu-și susțin propriul candidat, că ei te susțin pe tine?
Ești cinic? Nu, ești cinic și penibil!
Dacă apar focare mari în zonele de blocuri aglomerate (vechile căminele de nefamiliști, etc.) ce faci? Spui că Tanti Lenuța de la 5 nu a luat clor din cel bun?

Eu zic că este necesar ca ordonanţele militare emise în această perioadă ar trebui să conţină şi măsuri şi sancţiuni împotriva celor ca tine, autorităţi care prin deciziile luate sau prin neluarea deciziilor necesare și obligatorii, favorizează răspîndirea coronavirusului și care se încadrează la ,,zădărnicirea combaterii bolilor contagioase – Infracțiuni contra sănătății publice – Art. 352 din noul Cod Penal. Sau corb la corb nu-și scoate ochii?
Cum ai spus? Că există o substanță comună foarte bună, domestos? Cu domestos să-ți faci tălică gargară!

Alexandru PETRESCU

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.