Dupa Lufthansa urmeaza British Airways

Dupa Lufthansa urmeaza British Airways

0 90

Angajatii companiei aviatice nationale germane Lufthansa au suspendat greva. Aproximativ 4.000 de piloti au decis sa suspende actiunile de protest si sa reia discutiile cu conducerea companiei, informeaza AFP. Greva a fost declansata in noaptea de duminica spre luni, din cauza unei dispute privind salariul si siguranta locurilor de munca.
Pilotii se opun planurilor de transfer a mai multor rute si a unor locuri de munca catre filiale ale Lufthansei unde costurile sunt mai mici, iar pilotii sunt platiti cu un salariu mai mic. Lufthansa anuntase inca de vineri ca a anulat peste doua treimi din zboruri, adica circa 3.200 de curse, si a spus ca in urma actiunii se asteapta la pierderi de peste 100 de milioane de euro.
Lufthansa realizeaza aproximativ 1.800 de zboruri pe zi, dintre care 160 intercontinentale.

Dupa Lufthansa urmeaza British Airways
Sindicatul companiei aeriene , hotarat sa intre in in greva. Sindicatul care reprezinta insotitorii de zbor ai companiei British Airways a votat luni in procent covarsitor pentru intrarea in greva, desi data protestului nu a fost inca anuntata, scrie CNN. In total, 80 la suta dintre participantii la vot s-au pronuntat in favoarea grevei. Actiunea sindicala este indreptata impotriva planurilor British Airways de a schimba conditiile de munca pentru insotitorii de zbor prin masuri precum marirea programului si reducerea numarului de angajati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.