După douăzeci de ani de ,,adormire” intră afacerea RIAL în atenţia instanţelor...

După douăzeci de ani de ,,adormire” intră afacerea RIAL în atenţia instanţelor abilitate?

1 275

Noi acuzaţii  despre modul în care au fost distribuite locuințele RIAL sunt aduse în spaţiul public de un fost șef al BCCO Brașov, Gabriel Florescu. Acesta, într-o postare pe facebook, aminteşte de locuințe repartizate unor procurori, judecători sau angajați ai Primăriei Brașov.

,, Este normal sa nu aiba locuinţe pentru cazuri sociale primarul Brasovului, pentru ca a repartizat de la RIAL locuinţe de serviciu către procurori şi judecatori precum şi către clientela politică la început cu chirie pe chirii modice, apoi vândute la preţuri neevaluate la cursul imobiliar al pietei. De asemenea, partidele politice care au bătut palma cu edilul, au primit sedii de partid cu chirii simbolice (ca doar este de la stat si nu conteaza sumele incasate). Într-o cladire generoasă de pe strada Lungă se află sediul PNL pentru care se plateste o chirie catre RIAL mai mult decat modică. Apoi au fost date diferite birouri catre consilieri ai primariei, unde ar trebui sa-si faca întâlnirile cu cetăţenii şi unde se plătesc chirii nesemnificative. Au fost repartizate de asemenea, anumite birouri pentru organizaţiile de cartier şi acestea cu sume minore (că doar sunt de la stat, nu ?!). Cam toţi reprezentanţii Consiliului de Administratie ai RIAL (care au fost schimbaţi în funcţie de necesităţi) au beneficiat direct sau prin interpusi de spatii comerciale, locuinte, etc. Cert este că la RIAL nu s-a auzit niciodata de reactualizarea preţurilor de vânzare sau de închiriere la preţul pieţei….dar daca tot sunt banii statului, ce mai conteaza!?

Cand s-au terminat locuintele RIAL, au aparut locuinţele cerute de primarie de la dezvoltatorii imobiliari, ce au intrat ca donatie la primarie si au fost repartizate catre procurori, judecători, angajaţi ai primariei şi diferiti apropiaţi ai primarului. De unde locuinţe sociale pentru cazuri sociale ? Oare aceste locuinţe primite de procurori şi judecatori au facut autorităţile să tacă şi să nu vadă nimic!?. In aceste condiţii, au fost date autorizatii de construcţie dezvoltatorilor apropiaţi primarului, fară a exista PUZ.

PUZ-ul fiind facut după ce au fost eliberate autorizaţiile. În acest sens, în anul 2019, Prefectura Braşov a atacat în instanţă asemenea autorizaţii pe motiv că au fost date ilegal cerându-se anularea lor. Dar credeţi că aceste lucruri le vede cineva? Raspunsul este nu! Doar vin alegerile şi nu poate fi deranjat edilul. Toată presa tace, toţi au bătut palma cu edilul şi cei care încearcă să scrie ceva nu sunt luaţi în seama. Asa ca mi-am propus eu să nu tac şi să scot în evidenţă tot ceea ce ştiu despre neregulile făcute de către edil şi nu numai”, a scris pe facebook, Gabriel Florescu, fostul șef al BCCO Brașov.

Ce spune fostul șef al BCCO Brașov, Gabriel Florescu, este absolut adevărat. Jossemnatul a scris inclusiv în mass-media centrală cum oameni din justiţie, poliţie, servicii secrete, politicieni dar şi lideri de presă de atunci au achiţionat la preţuri ridicole aproape cincii mii de spaţii locative ( Rial având undeva de pest 6000 de locuinţe). Asta deoarece în perioada 1998 – 2002 această societate comercială (cu un patrimoniu evaluat de Guvernul Năstase de peste un miliard de dolari era un amărât de SRL în subordinea cooperativei locale din CL Braşov ) a vândut către terţe persoane influente la Braşov spaţii la preţul de inventar din …1988. Astfel cu două lefuri medii putea achiziţionai ( dacă aveai relaţiile necesare în CL Braşov sau la Rial ) un apartament în centrul Braşovului. Ieftin sau ce?

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Într-adevăr toată caracatița va cădea din cauza unei…..Bișbocarii cum se zice prin lumea noastră…..vine un Om cu un caz cunoscut de toți ziariștii deja și toate televiziunile inclusiv de presedinte și în loc să ai de-a omului legal așa cum și trebuia o casa îl calcă în picioare Scripcaru și Compania și pe copilul acestuia de 4 ani autist……care cam are niste drepturi……. despre asta este vorba domnule Iulian Rinder sau mai este o vorbă printre români : ” Când ești Prost ( că sa nu zic UN NIMENI cum mi-a zis mie Scripcaru ) și viața e grea ! Astfel disperat am apelat la Dna unde am și fost chemat de altfel în 28 Ianuarie !.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.