„Dumnezeu nu se crede Scripcaru…”

„Dumnezeu nu se crede Scripcaru…”

0 228

Ma trezesc de dimineata, cu ideea ca am visat o stire. Se facea ca doi, sau mai multi politicieni, se certau de mama focului, atat pe bune cat?mai ales de?ochii lumii.


Atentie! Politicienii, in discutie, se presupune ca se inteleg intre ei, ata la chestiuni majore, cat si la cele personale. Cum ar fi impartirea intereselor din municipiu, comuna sau judet. Iata ca, stirea chiar se intampla. Deunazi, presedintele PSD Brasov, deputatul Constantin Nita, a sarit la gatul primarului Scripcaru (tot presedinte si el, dar la … PD Brasov). El a tinut sa reclame faptul ca numerosi oameni de afaceri brasoveni, unii fiind simpatizanti ai PSD, sunt amenintati de primarul George Scripcaru si obstructionati in a participa sau a castiga diferite licitatii. „Nu mi se pare normal ca dupa 17 ani de democratie sa se ajunga la o situatie in care dl. primar Scripcaru sa creeze situatii in care oamenii de afaceri sa se simta amenintati si blamati ca sprijina PSD. Este libertate de decizie si de exprimare. Vreau sa dau un semnal public ca asemenea lucruri sa nu se mai repete. Eu cred ca in loc sa fie preocupat de zona unde isi fac unii afacerile si de optiunile lor politice, dl. Scripcaru are probleme mult mai importante de rezolvat!”, declara, in direct, dupa proaspatul congresman, Constantin Nita, asa ca intre doi vici de nivel national, deoarece mai nou? detine o “fonctie pe linie de partid” ce o egaleaza ca greutate pe aceea a lui Scripcaru.


Oamenii politici se simt nesiguri?


Mai mult, senatorul PSD Otilian Neagoe sustine ca este amenintat de acelasi primar al Brasovulu si i-a transmis lui George Scripcaru ca nu ii este frica de amenintarile transmise de acesta. Totusi, Neagoe a precizat ca o asemenea atitudine nu este demna de un edil si de un om politic, „asa cum se pretinde dl. Scripcaru”, „Dl. primar imi tot transmite mesaje, prin terte persoane, cum ca o sa aiba el grija de mine, ca o sa faca si o sa dreaga. Nu ma sperie si nu imi este frica de asemenea amenintari si, mai ales, din partea unuia ca dl. Scripcaru. Ma deranjeaza, insa, faptul ca in Romania anului 2006 cineva isi mai poate permite sa recurga la un asemenea comportament in relatiile cu adversarii politici. Putem polemiza, putem schimba replici, dar nu amenintari” sustinea, evident deranjat, fostul prefect Otilian NeagoeGurile rele spun ca se fac sapaturi (cu dosare), despre cum unii din fosta putere pesedista: baroni si inalti functionari publici si-au luat case, terenuri, hoteluri, actiuni etc. Dorind sa demonstraze ca este superior primarului, actualul senator a intrat si in parabole. “Se pare, insa, ca Scripcaru (n.n.) este ca in parabola pe care mi-a povestit-o recent un amic, respectiv ca diferenta dintre Dumnezeu si Scripcaru este ca Dumnezeu nu se crede Scripcaru…” a punctat de-a dreptul intelectual senatorul Neagoe.


In replica, primarul Scripcaru s-a multumit doar cu a preciza ca nu-l intreseaza ce spun pesedistii, dar a remarcat ca „ei sunt deja in campanie electoarala, iar eu nu”, lasandu-ne sa intelegem ca pe el, nu il intereseaza acum o campanie electorala (sta excelent in sondaje), in prezent rezumandu-se doar la a fi primar.


Asadar, aproape am scris o stire, aproape banal de reala?- cu si despre amenintari intre politicieni. Desi, unii vor fi tentati sa creada ca sunt doar niste soparle politicianiste aruncate in gura hamesita a mediei, insist sa fiu crezut – citatele sunt dupa inregistrarile de la conferinta de presa de la sediul de miliarde din Baritiu nr.1 sau de pe sticla MIX.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.