Duminică, înainte de prânz, s-a produs un cutremur cu o magnitudine importantă...

Duminică, înainte de prânz, s-a produs un cutremur cu o magnitudine importantă în zona Vrancei

0 57

Un seism s-a produs, duminică, în România. Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 122,7 km și a avut o magnitudine de 3,6 grade pe Richter.
Seismul a avut loc la adâncimea de 140 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 56 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 56 km est de Braşov, 58 km nord-vest de Buzău, 66 km nord de Ploieşti, 71 km vest de Focşani şi 93 k nord-est de Târgovişte.
De la începutul acestui an, în România s-au înregistrat peste 30 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,3 pe Richter. Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.
Revenim cu cateva recomandări. În caz de cutremur, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să oprești gazele, iar apoi să deschizi ușa apartamentului, pentru că există riscul ca aceasta să se blocheze din cauza seismului.
Nu ieși din casă, ci te adăpostești sub tocul unei uși din interior sau sub o masă. E indicat ca obiectele grele de mobilă să fi fost fixate de pereți din timp, ca măsură de precauție.
Dacă un seism se produce în timp ce copiii sunt la grădiniță sau la școală, aceștia trebuie să se adăpostească sub bănci și să stea în clase până când se încheie cutremurul. De altfel, școlile și grădinițele ar trebui să organizeze periodic exerciții, pentru ca cei mici să știe ce au de făcut într-o astfel de situație.
Oficialii recomandă să Nu se apeleze 112 că e cutremur, ci doar dacă s-a întâmplat ceva, cum ar fi un incendiu, prăbușirea unor pereși, scări etc. care au produs victime. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.