Dulciurile – o nevoie biologica?

Dulciurile – o nevoie biologica?

0 150

Preferinta copiilor pentru dulciuri este asociata dezvoltarii organismului, in special procesului de crestere a oaselor, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in SUA, preluat de bbc.co.uk.
Studiul, efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Washington si Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, a demonstrat ca exista o legatura intre preferinta copiilor pentru bauturile dulci si procesul de crestere.
Peste 140 de copii, cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, au participat la studiu. Specialistii le-au dat copiilor sa guste sase bauturi cu concentratii diferite de zahar si le-au cerut acestora sa listeze bauturile in functie de preferinta puternica sau slaba pentru gustul dulce.
Cercetatorii au analizat si mostre de urina prelevate de la participantii la studiu pentru a analiza o substanta chimica asociata cresterii oaselor la copii si adolescenti. Aceasta substanta se gaseste in urina fie atunci cand oasele sunt in crestere, fie atunci cand se deterioreaza, in cazul batranilor sau al celor care sufera de osteoporoza.
Copiii cu un apetit ridicat pentru dulciuri aveau si un nivel ridicat al acestei substante in urina.
Aceasta descoperire arata „o prima legatura intre preferinta pentru dulciuri si nevoia biologica”, potrivit lui Danielle Reed, unul dintre autorii studiului, cercetator la Centrul Monell.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.