Dulciurile ii INNEBUNESC pe cei mici

Dulciurile ii INNEBUNESC pe cei mici

0 54

Deja devenite banale si nebagate in seama, reclamele cu produsele care dauneaza grav sanatatii (acool, sare, grasimi etc) se vor imbogati in cel mai scurt timp cu un nou produs. Este vorba despre marea bucurie a copiilor: dulciurile. Concret, un grup de cercetatori au lansat stirea care spune ca micutii care mananca multe dulciuri prezinta un risc crescut de a deveni violenti la maturitate.
Conform studiului, din 17.500 de copii tinuti sub observatie timp de 5 ani (de la 5 la 10 ani), la maturitate (35 de ani), 10.500 erau persoane violente. Acestia erau tocmai cei care consumasera in copilarie, zilnic, o cantitate insemnata de dulciuri oferita de parinti. Astfel, specialistii considera ca dulciurile in exces schimba comportamentul la maturitate pentru ca parintii cedeaza intotdeauna dorintei copiilor de a primi dulciuri. Mai mult, acestea sunt oferite de foarte multe ori drept recompensa. In acest mod, ca principiu, micutii se obisnuiesc sa obtina ce-si doresc in momentul in care vor, ceea ce le modifica psihicul in sensul de a considera ca lucrurile bune li se cuvin.
Explicatia cercetatorii este ca, dandu-le copiilor dulciuri in mod regulat, de cate ori vor, le stopam deprinderea de a invata modul in care pot obtine ceva ce-si doresc. Ei devin incapabili de a intelege si a accepta o amanare, urmarea fiind comportamentul violent. Asa ca, dragi parinti, desi va este greu sa-l respectati, va dam un sfat: mai rarut cu dulciurile, ca-i mai dragut!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.